Gå til indhold

Fif fra juristen

Får du den korrekte ATP?

Døgnplejebeskæftigelse betragtes som fuldtidsbeskæftigelse. Det betyder, at du som familieplejer har ret til fuld ATP uanset vederlagsstørrelse, skriver Socialpædagogernes jurist Cathrine de Voss

28. juni 2022

Artikel
fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg

Forfatter: Cathrine de Voss

ATP – også kaldet Arbejdsmarkedets Tillægspension – er en lovpligtig pensionsordning for alle lønmodtagere i Danmark, som alle arbejdsgivere skal indbetale til. Du får udbetalt din ATP-pension, når du går på pension.

Socialpædagogerne har været i kontakt med ATP Livslang Pension i forhold til familieplejeres ATP-rettigheder. Og vi skal gøre opmærksom på, at døgnplejebeskæftigelse betragtes som fuldtidsbeskæftigelse. Det vil sige, at du har ret til fuldtids-ATP uanset, hvor meget du får i vederlag.

Du skal afregnes med a-satsen, hvilket betyder, at der i alt indbetales 284 kr. til ATP – kommunen betaler 189,35 kr., mens du selv betaler 94,65 kr.

Hvis du ikke har fået fuldtids-ATP, anbefaler vi, at du retter henvendelse til din kreds, så de kan hjælpe dig med at rejse krav mod kommunen. Find din kreds her.

Bliv medlem og få tryghed, netværk og juridisk hjælp

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

6 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med PlusKort.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.
  • Gratis krisehjælp hos Healthcare

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

Bliv medlem