Gå til indhold

datasikkerhed

6 tips til god GDPR-skik

Husker du de gode GDPR-vaner? Som tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant har du til tider at gøre med persondata. Derfor er det vigtigt, at du håndterer disse data korrekt. Her er et par tips til hvordan.

30. juni 2022

Artikel
GDPR.gif

Forfatter: Malene Dreyer

Det er afgørende, at persondata behandles fortroligt, dvs. persondata i fysisk form fx i ringbind og lignende skal låses forsvarligt inde. Persondata i elektronisk form må tilsvarende kun være tilgængelig for dig som tillidsrepræsentant.

Persondata må ikke opbevares længere, end det er nødvendigt for at opfylde formålet, fx når du modtager persondata i forbindelse med en ansættelse, vil det ikke længere være nødvendigt for dig at opbevare disse, når ansættelsesforholdet og lønnen er forhandlet på plads. Derefter skal materialet slettes.

Du skal huske, når du er på arbejdspladsen:

  • Ryd op på dit skrivebord – det vil sige ingen persondata på dit skrivebord
  • Lås din pc, når du forlader den
  • Del aldrig dit password med andre
  • Makuler papir, der ikke længere er relevant at opbevare
  • Send BCC, når du sender mail til flere modtagere
  • Efterlad aldrig personoplysninger, så de kan læses af uvedkommende
Bliv medlem