Gå til indhold

Guide

Nyt refleksionsværktøj: brug podcast til faglig sparring

Der findes lige nu mere end 30 podcastepisoder på sl.dk/podcast, som giver faglig inspiration direkte i øregangene. Nu har de sidste nye afsnit fået en makker – et refleksionsværktøj, som giver mulighed for at bruge podcasten til sparring og videreudvikling af fagligheden på din arbejdsplads

9. maj 2022

Artikel
Billeder til artikler (4).png

Trin 1 

Afsæt tid til faglig refleksion med dine kolleger, fx på et personalemøde eller en faglig dag.

Trin 2 

Lyt i fællesskab til et afsnit af Socialpædagogernes podcast, og bliv klædt på til at kende en bestemt metode eller tilgang, der er relevant netop i jeres hverdag. Du finder podcasten dér, hvor du normalt lytter til podcasts, fx Apple Podcasts, Google Podcasts, Podimo eller Spotify. Her søger du efter ’Socialpædagogerne’ og vælger den episode, du gerne vil høre. Du kan også finde den på sl.dk/podcast.

Trin 3 

Find det refleksionsværktøj, der knytter sig til det pågældende podcastafsnit. Det ligger som link i beskrivelsen af podcastafsnittet og er klar til at blive downloadet og printet ud.

Trin 4 

Læs opsummeringen af den viden, I fik i podcast­afsnittet.

Trin 5 

Svar på spørgsmålene til det, I lige har hørt, og sæt den faglige refleksion i gang.

Reflektionsværktøj

Refleksionsværktøjet består af to dokumenter: En opsummering af de vigtigste pointer fra podcastafsnittet og en række spørgsmål til at kickstarte den faglige refleksion over, hvordan man kan bruge den nye viden. Læs, hvordan I bruger refleksionsværktøjet trin-for-trin.

Bliv medlem