Gå til indhold

solidaritetsarbejde

Ny sekretariatsleder i International Børnesolidaritet

Den erfarne latinamerikaekspert Misha Wolsgaard-Iversen overtager ledelsen af International Børnesolidaritet, som Socialpædagogerne gennem 30 år har støttet i arbejdet for internationalt solidaritetsarbejde for nogle af verdens mest udsatte børn og unge

4. maj 2022

Artikel
Misha-Wolsgaard-Iversen.png

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Socialpædagogerne

Den 1. august får International Børnesolidaritet ny sekretariatsleder. Misha Wolsgaard-Iversen overtager stafetten efter Grete Lyngsø og Freddie Kristiansen, som går på pension efter at have stået i spidsen for International Børnesolidaritet i mere end 30 år.

Misha Wolsgaard-Iversen kommer fra en stilling som politisk rådgiver og Latinamerikakoordinator i Oxfam IBIS, hvor hun de sidste otte år har ledet organisationens regionale program i Latinamerika.

-Mit hjerte banker for Latinamerika, og International Børnesolidaritet arbejder med børn og unge, som er nogle af de mest udsatte grupper i verdens mest ulige region. Det er et kæmpe privilegium at få lov til at arbejde med børn og unge, som kæmper for deres rettigheder og for at få indflydelse, siger Misha Wolsgaard-Iversen.

Udover at stå i spidsen for International Børnesolidaritets program i Bolivia, Peru og Nicaragua, skal hun sammen med sekretariatet og frivillige udbrede kendskabet til børn og unges rettigheder og udfordringer i Latinamerika til børn og unge i Danmark, blandt andet gennem Det Latinamerikanske Marked.

Socialpædagogerne er sammen med BUPL og FOA basisorganisationer for International Børnesolidaritet og har således gennem mere end 30 års støttet udviklingsarbejdet med nogle af verdens mest udsatte børn og unge. Michael Madsen, som er formand for styrelsen i International Børnesolidaritet, ser frem til den nye epoke med Misha bag roret.

-Jeg glæder mig utroligt meget til samarbejdet med Misha. Hun er en stærk profil på sårbare befolkningsgrupper, rettigheder og ulighed i Latinamerika, og det bliver spændende at skulle styrke og videreudvikle International Børnesolidaritet i fællesskab.

Udover erfaringen fra Oxfam IBIS, har Misha Wolsgaard-Iversen blandt andet været international programkoordinator på Københavns Universitet, rådgiver i Udenrigsministeriet, 92-gruppen og Mellemfolkeligt Samvirke, og har været udsendt til Mozambique og Bolivia.

Solidaritetsarbejde med socialpædagogisk sigte
International Børnesolidaritet arbejder via et program finansieret af CISU/DANIDA. Programmet har fokus på børns ret til deltagelse og beskyttelse mod vold. Programmet udfoldes i samarbejde med lokale partnerorganisationer, som får mulighed for at udveksle erfaringer og metoder i arbejdet og derved opnå koordinering og læring.

Den primære målgruppe for International Børnesolidaritets arbejde er udsatte børn og unge i Peru, Bolivia og Nicaragua. Arbejdet foregår altid med grupper af børn, fordi børn kan mest, når de er aktive sammen. Forældre, lærere, frivillige og lokale ledere er også aktive i arbejdet og uddannes til at støtte op om børns vilkår og opfyldelsen af deres rettigheder.

Socialpædagogernes solidaritetsbevilling, som uddeles på kongressen, er flere gange gået til International Børnesolidaritet, senest i 2020 hvor bevillingen gik til arbejdet i med børn og unge i Bolivia som var særligt udfordret under coronanedlukningen. Læs mere:

Solidaritetsbevilling går til International Børnesolidaritet

Bliv medlem