Gå til indhold

#Socialpædagog

Egenomsorgen er essentiel efter natarbejde

Som fast nattevagt ved Anne-Mette Plambeck Vestergaard hvor vigtigt, det er at passe på sig selv. Få hendes bedste tips til at passe på dig selv efter natarbejde

4. maj 2022

Artikel
#socialpædagog.png

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

Foto: Privat

Jeg hedder Anne-Mette Plambeck Vestergaard, er 57 år og arbejder som fast nattevagt på Refugium i Esbjerg, der er et døgnåbent § 110-tilbud til socialt udsatte borgere. At arbejde på skiftende tidspunkter giver en frihed, som betyder alt for mig. Men det vigtigste er et meningsfuldt arbejde, som jeg har nu. Jeg elsker det. Min opgave er at skabe ro og yde omsorg. Mange borgere kommer om natten, fordi de oplever uro eller føler sig forfulgte pga. psykotiske tilstande. Nogle gange er vi bare stille og ser tv, andre gange sørger jeg for lidt mad, og nogle nætter har vi lange snakke. Især sidst på måneden er borgerne stressede, fordi de ikke har penge til at dække misbruget, og så kan der være meget uro. Det er meget vigtigt med egenomsorg, for både natarbejde og målgruppen slider på krop og sind. Jeg sørger for hurtigst muligt at få vendt døgnrytmen igen og afstresse i naturen. Og så er opbakning fra ledelse og kolleger altafgørende, så jeg kan ventilere nattens oplevelser og være tryg på arbejdet.

Bliv medlem