Gå til indhold

årsopgørelse

Skat: Har du husket dit kørselsfradrag?

Din årsopgørelse fra Skat skal rettes inden den 1. maj. Vær opmærksom på, at du selv skal oplyse dit kørselsfradrag

20. april 2022

Artikel
koersel.gif

Forfatter: Malene Dreyer

Kørselsfradraget opgøres ikke længere automatisk. Så hvis du er en af dem, der har over 12 km. til arbejde, er det en god ide at tjekke, om dit kørselsfradrag er kommet med i din årsopgørelse.

Du kan få kørselsfradrag, hvis du har mere end 24 km til og fra arbejde (over 12 km hver vej). Alle transportmidler giver fradrag som fx bil, tog, bus eller cykel. Du får fradrag for de dage, du reelt kører til og fra arbejde. På skat.dk kan du selv beregne og udfylde fradraget på din årsopgørelse og forskudsopgørelse.

Corona
Nedlukningen i forbindelse med coronakrisen har for nogle betydet hjemmearbejde eller et ændret arbejdsmønster. Det har betydning for kørselsfradraget, da man kun får det for de dage, man har fragtet sig på arbejde.

Læs mere om kørselsfradrag hos Skat 

Bliv medlem