Gå til indhold

Podcast

Omsorgstræthed

Som socialpædagog går du på arbejde med hele dig selv: din faglighed, personlighed, følelser og omsorg. Alt sammen alfa og omega for arbejdet med mennesker - men det koster også. Omsorgstræthed er anerkendt som kilde til stress, udbrændthed og forråelse, så hvordan kan vi forebygge, at den sniger sig ind? Det kan du blive klogere på i denne podcast

7. april 2022

Podcast
Omsorgstræthed.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Foto: Nils Lund Pedersen og Tor Birk Trads

Omsorgstræthed er den følelse af udbrændthed, du kan mærke, hvis du gennem længere tid bruger dig selv og dine følelser på dit arbejde uden at få ladet op eller talt de svære sager igennem med andre. Det er ikke et nyt fænomen, men i de senere år har vi i højere grad talt om omsorgstræthed og anerkendt det som en kilde til stress, udbrændthed og forråelse.

Omsorgstræthed er ikke et individuelt problem, og det skal håndteres og forebygges i fællesskab så vidt det er muligt. Men hvordan? I podcasten får du indsigt i redskaber, der kan hjælpe til at skabe klarhed over, om I bruger jeres energi på det rigtige, og til at håndtere de følelser, som man nogen gange kan blive overvældet af i jobbet som socialpædagog.

BRUG PODCASTEN: Sæt gang i refleksionen om omsorgstræthed ved at bruge dette refleksionsværktøj

Medvirkende

Lasse Sonberg, socialpædagog og familiekonsulent, PFI Guldborgsund Kommune
Søren Bruun, socialpædagog og afdelingsleder, PFI Guldborgsund Kommune
Anne-Mette Sohn Jensen, Cand.pæd. i pædagogisk psykologi

Tilrettelæggelse og produktion: Bille Sterll / Journalistik med mere

Bliv medlem