Gå til indhold

Podcast

Metoder og tilgange: Skånsom magtanvendelse

Hvordan laver man en fysisk magtanvendelse, så det sker med omsorg for borgeren og respekt for relationen? Og hvordan kan du som socialpædagog føle dig klædt ordentligt på til at håndtere magtanvendelser? Det kan du blive klogere på gennem metoden Skånsom magtanvendelse

7. marts 2022

Podcast
Fælles_1128x600.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Foto: Søren Kjeldgaard

Magtanvendelser må aldrig erstatte socialpædagogiske indsatser og faglig forebyggelse af voldsomme episoder.

Opstår situationen, hvor en magtanvendelse alligevel er nødvendig, kan metoden Skånsom magtanvendelse være med til at sikre, at du kan handle fagligt og sikkert over for dig selv og borgeren, så respekten og relationen mellem jer bevares.

Metoden fokuserer på trivsel og omsorg for både borger og personale, og i podcasten kan du høre, hvordan den binder indgående kendskab til gældende lovgivning, dokumentationsprincipper og nogle særligt udviklede følge- og fastholdelsesteknikker sammen.

BRUG PODCASTEN: Download dette refleksionsværktøj, der passer til podcasten, og sæt gang i den faglige snak

Sådan lytter du:

Medvirkende:

Laila Juhler, socialpædagog på bosted under Hjernecenter Syd - Dorte Kjer Jepsen, afdelingsleder i Hjernecenter Syd - Niels Bräuner, tidl. socialpædagog og indehaver af Magt&Omsorg.

Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede / Kontekst & Lyd

Bliv medlem