Gå til indhold

Arbejdsmiljø

Danmarks bedste arbejdsplads er stadig socialpædagogisk

Job-, Aktivitets- og Kompetencecenteret (JAC) i Gentofte løber endnu en gang med prisen som Danmarks Bedste Arbejdsplads. ’Vi har slået Danmarksrekord i arbejdsmiljø,’ lyder det fra centerleder Ann-Christina Matzen Andreasen

21. marts 2022

Artikel
JAC-fejring-marts-2022.gif

– Det er ikke set før, at en offentlig virksomhed to år i træk løber med prisen som Danmarks Bedste Arbejdsplads i kategorien mellemstore virksomheder. Jeg er så mega stolt af at slå den rekord som virksomhed på socialområdet.

Sådan siger centerleder Ann-Christina Matzen Andreasen som reaktion på, at Job-, Aktivitets- og Kompetencecentret, JAC, i Gentofte netop har vundet to priser for deres arbejdsmiljø: Prisen som Danmarks Bedste Arbejdsplads 2022 i kategorien mellemstore virksomheder og Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads 2022.

Kåringen er sket på baggrund af arbejdsmiljøsundersøgelser, som i alt 25.500 medarbejdere og 117 organisationer har deltaget i. Og Ann-Christina Matzen Andreasen er slet ikke i tvivl om, hvorfor medarbejderne på JAC får prisen.

Det minder mig endnu en gang om, at det at være socialpædagog er det bedste job i verden.

Benny Andersen, forbundsformand

Det bedste job

For de sidste seks år har JAC udviklet en 90 pct. ledelsesløs metode. Det betyder, at her træffer medarbejderne selv de store beslutninger: De ansætter nye kolleger, styrer økonomien og laver organisationsstrategier – ud fra en grundlæggende tro på, at medarbejdernes passion, indflydelse og fælles ansvar er vejen til bedre velfærd for borgerne og et bedre arbejdsmiljø, fortæller Ann-Christina Matzen Andreasen.

– Der var faktisk en socialpædagog, der sagde det fineste til mig: Her kan jeg være den socialpædagog, jeg altid har drømt om. Det gør mig utrolig stolt. Vi hejser flaget for hele handicap- og psykiatriområdet og viser, at det at arbejde hér er forbundet med så meget arbejdsglæde, siger hun.

Prisen gik til alle JAC's medarbejdere – heraf mere end 60 stolte socialpædagoger, fortæller Ann-Christina Matzen Andreasen. Og hos Socialpædagogerne er det også en stolt forbundsformand, der ønsker socialpædagogerne og hele JAC tillykke.

– Det minder mig endnu en gang om, at det at være socialpædagog er det bedste job i verden. For på trods af alle de udfordringer, der er på området, som vi hver dage arbejder for at ændre, så har man som socialpædagog fagligheden til at forandre liv og give udsatte mennesker muligheder i livet. Socialpædagogerne hos JAC er stolte, og det har de god grund til at være, siger han.

Bliv medlem