Gå til indhold

#socialpædagog

Jeg bringer virkeligheden ind i politik

Til daglig er hun tillidsrepræsentant og socialpædagog i socialpsykiatrien. Men kan Suzi Würtz Kjærgaard, også kalde sig regionspolitiker - og hun glæder sig til at bidrage med det kendskab og de erfaringer, hun har med sig fra psykiatrien

8. februar 2022

Artikel
Suzi Wurtz Kjærgaard.png

Foto: Privat

Jeg hedder Suzi Würtz Kjærgaard, er 45 år – og arbejder på det socialpsykiatriske bosted Stentoft nær Kolding. Som noget nyt er jeg nu også medlem af regionsrådet i Region Syddanmark, hvor jeg har fået en plads i bl.a. regionens Psykiatri- og Socialudvalg. Det er godt, at der nu kommer en, som ved, hvad der sker ude i psykiatrien.

Som nyvalgt regionspolitiker har jeg flere mærkesager. En af dem er en værdig behandling af alle borgere – også dem med psykiatriske udfordringer. De skal mødes ordentligt, når de fx kommer til læge – i øjenhøjde og med værdighed.

Jeg vil også gerne fjerne nogle af de barrierer, der er med til at forhindre, at borgere i krydsfeltet mellem psykiatri og specialområdet får den sundhedsmæssige behandling, de har brug for. Fx skal vi se på, at det skal være nemt at komme til sundhedshuse.

Og så vil jeg gerne have afsat penge til flere aktiviteter til psykiatriske afdelinger, for det er vigtigt, at der er noget at se frem til, når du er indlagt.

Sådan vil valgte socialpædagoger arbejde lokalpolitisk

Ved lokalvalgene i november blev flere af Socialpædagogernes medlemmer stemt ind i det lokale by- eller regionsråd. Her fortæller fire af dem, heriblandt Suzi Würtz Kjærgaard, om og hvordan de vil tale socialpædagogernes sag, og hvilken rolle den socialpædagogiske faglighed spiller i det politiske arbejde.

Læs om de fire nyvalgte socialpædagoger

Bliv medlem