Gå til indhold

#socialpædagog

Min faglighed giver dybde i arbejdet

Socialpædagogik bidrager med en anden og vigtig forståelse af ældre mennesker. Selvom jeg også har mange plejeopgaver, er jeg meget optaget af livskvalitet og fællesskaber i mit arbejde på et plejehjem, lyder det fra socialpædagog Nanna Bisgaard

28. november 2022

Artikel
Nanna Bisgaard_1128x600.png

Jeg hedder Nanna Bisgaard, er 29 år og socialpædagog på Asaa Friplejehjem. For mig at se bidrager socialpædagogik med en anden og vigtig forståelse af de ældre.

Jeg har de samme plejeopgaver, men er også meget optaget af livskvalitet og fællesskaber. Hvis en beboer er faldet, bliver brud selvfølgelig undersøgt, men jeg vil også se på, hvad der forårsagede faldet, fx mistrivsel. Hvis en ældre er plaget af angst, gør jeg mig tanker om fx belysningen i rummet. Grundlæggende skal vi ikke reducere et ældre menneske til alderdom og de fysiske skavanker, der følger med, men se mennesket.

Og så handler det om at acceptere og forstå afvikling af livet. Derfor er jeg i nuet med den enkelte og støtter borgeren i at forholde sig til det lange liv. Det giver anledning til svære samtaler om livet og døden, der giver en helt særlig dybde i arbejdet, og som vi socialpædagoger er rigtig dygtige til.

Bliv medlem