Gå til indhold

Kongres 2022

Støtte til Bolivias gadebørn

Socialpædagogernes solidaritetspris på 50.000 kr. går i år til International Børnesolidaritets arbejde med gadebørn i Bolivia. Prisen blev uddelt på Socialpædagogernes kongres fredag 11. november

11. november 2022

Artikel
Børnesolidaritetspris.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Nils Lund Pedersen

Socialpædagogernes solidaritetspris går i år til organisationen International Børnesolidaritets arbejde for at give gadebørn i Bolivia en bedre tilværelse.

– Gadebørn lever et ekstremt hårdt og udsat liv i Bolivias byer. De kan ikke komme i skole eller til lægen, de bliver diskrimineret og udsat for vold og overgreb. De officielle tal viser, at mere end 8.000 børn og unge lever på gaden i Bolivia, og myndighedernes tilbud er både begrænsede og utilstrækkelige i forhold til at give dem den tryghed, de har brug for, fortæller Socialpædagogernes kasserer Michael Madsen om baggrunden for bevillingen.

Han besøgte i sommer selv Bolivia som en del af Styrelsen for International Børnesolidaritet:

– Her havde jeg mulighed for ved selvsyn at se det arbejde, vi er en del af i Bolivia. Og tro mig - det er imponerende, hvad vores samarbejdspartnere udfører af arbejde, hvor faglighed forandrer liv, sagde Michael Madsen, som fremhævede, hvor imponeret han var over at opleve Alalay's arbejde:

– International Børnesolidaritets partner, organisationen Alalay, der arbejder på gadeplan blandt udsatte børn, driver bl.a. børnehjem, sikrer børn identitetspapirer, der giver ret til uddannelse og sundhed – og arbejder på gadeplan. På mange måder er Alalay's arbejde sammenligneligt med det, vi selv forstår som socialpædagogisk arbejde, sagde han.

Tak for støtten

Bevillingen går til et projekt, som gennemføres af den lokale partnerorganisation Alalay, der driver krisecentre og børnehjem i Bolivias tre største byer. Det går ud på at støtte gadebørn, så de får tryghed og samme rettigheder som andre bolivianske børn. De lokale socialarbejdere, gadeplansarbejdere og psykologer vil aktivt involvere mindst 150 børn og unge i de tre største byer, og målet er at nå ud til de ca. 6.000 børn og unge, Alalay hjælper og arbejder.

Sekretariatschef i International Børnesolidaritet Misha Wolsgaard-Iversen modtog bevillingen og takkede for støtten.

– Tusind tak for jeres engagement og opbakning til vores arbejde! Projektet, som får årets solidaritetsbevilling, går til Alalay's arbejde med skabe tillid og relationer til gadebørnene og den efterfølgende proces ud af gadelivet og ind i leg, uddannelse og selvstændighed. Indsatsen støtter Alalay's netværk, som hedder 'Jeg tæller også med'. Netværket fremmer rettigheder og demokratisk deltagelse for gadebørn og for børn og unge, som lever i høj social risiko pga. vold i hjemmet, misbrug og børnearbejde.

Bliv medlem