Gå til indhold

Familieplejer

Jammerbugt Kommune trækker ATP-varsel tilbage

For knap to måneder siden varslede Jammerbugt Kommune, at man ville stoppe indbetalingen af ATP Livslang Pension til plejefamilier ved årsskiftet. Socialpædagogernes advokat bad straks kommunen om at trække udmeldingen tilbage. Det er nu sket

23. november 2022

Artikel
Design uden navn (6).png

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Colourbox

Ikke alligevel.

Sådan lyder tilbagemeldingen fra Jammerbugt Kommune, som ellers havde varslet, at kommunen ville stoppe indbetalingen af ATP Livslang Pension ved årsskiftet.

Socialpædagogerne blev opmærksomme på sagen i slutningen af september, hvor Socialpædagogernes Kreds Nordjylland blev kontaktet af en familieplejer, der er ansat af Jammerbugt Kommune. Familieplejeren havde modtaget en skrivelse, hvor det fremgik, at kommunen ville stoppe indbetalingen af ATP Livslang Pension, fordi man mente, at familieplejere ikke er lønmodtagere, men derimod indgår i et kontraktforhold.

Det er Socialpædagogernes helt klare opfattelse, at familieplejere har ret til ATP. Derfor sendte forbundet sagen til advokat Steen Frederiksen, som anmodede Jammerbugt Kommune om at trække varslet tilbage. Det har Jammerbugt Kommune netop meddelt, at den har besluttet at gøre.

Ordentlige forhold

Det er naturligvis glædeligt, at sagen ender her – men det understreger endnu en gang behovet for at sikre plejefamilier ordentlige og stabile løn- og ansættelsesvilkår, mener forbundsnæstformand Verne Pedersen.

– Det er kun rimeligt, at en gruppe, der udfører så vigtig en samfundsopgave, og som i øvrigt er tæt reguleret i lovgivningen, skal have almindelige rettigheder som alle andre grupper på arbejdsmarkedet. Det er helt afgørende for, at vi i fremtiden kan rekruttere og fastholde familieplejere, der allerede er i faget. Trygge hjem kræver trygge familieplejere, siger hun.

Forbundet har ikke kendskab til, at andre kommuner har varslet noget tilsvarende. Vi opfordrer medlemmer, der har spørgsmål eller får en lignende skrivelse fra anbringende kommune, til at kontakte deres lokale kreds.

Bliv medlem