Gå til indhold

Nekrolog

Psykolog Vibe Strøier er død

Bodil Burian, Tove Christiansen, Tove Møller, Niels Jørn Munk, Merete Kramhøft, Inge Kjærgaard og Poul Gamborg har skrevet dette mindeord på vegne af Familieværkstederne i Aarhus

12. oktober 2022

Artikel
Mindeord_colourbox_1128x600.jpg

Psykolog Vibe Strøier døde 5. oktober 2022, 67 år gammel efter kort tids kræftsygdom. Vibe var en mester og uvurderlig medskaber i udviklingen af landets første Familieværksteder. Hun var visionær og modig. Hun havde en enorm viden og en skarp humor. Vibe satte sig spor – gode, kærlige spor.

Ethvert møde med Vibe var intenst og inspirerende. Helt fra første gang i 1990 og efterfølgende gennem hele den resterende periode af Familieværkstedernes udvikling af metodik, tilgang og grundlag.

Vibe var den evige pioner. Helt fra de første år med familieterapiens udvikling og udbredelse og videre i udvikling af teamarbejde og supervision frem til udvikling af ledelse og organisation. Hun påviste det vigtige i de parallelle processer, som flyder frit og næsten usynligt gennem niveauerne i enhver organisation, både vertikalt og horisontalt.

Vibe inkluderede fx altid afdelingslederne sammen med familiebehandlerne, når der var supervision. Hun inkluderede forskellige teorier, personer og niveauer, så alle perspektiver i spil også fik stemmer. De parallelle processer kunne opleves som usynlige, men med Vibes stærke fokus opstod en synlig fælles forståelse og mulige handlinger.

Vores arbejde med familiebehandling rummer både tamme og vilde eller forheksede problemer, som Vibe ville kalde dem. Netop det landskab er vores arbejdsfelt. Det kræver mod, viden, kreativitet og vedholdenhed. Det kunne Vibe i den grad understøtte og give styrke og faglig inspiration til.

Tak til Vibe og æret være hendes minde.

 

Bliv medlem