Gå til indhold

Podcast

Metoder og tilgange: Kontaktarbejde

Hvordan kan du som socialpædagog hjælpe mennesker med autisme til at styrke deres 'Jeg' og få en større kontakt med dem selv og omverdenen? Kontaktarbejde er en metode, der går ud på at forbedre kontaktevnerne hos mennesker med autisme - hør hvordan i denne episode

13. oktober 2022

Podcast
Metoder og tilgange Kontaktarbejde.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Foto: Nils Lund Pedersen & Marina Zibart

Kontaktarbejde er en metode, der går ud på at forbedre tre typer af kontaktevner hos mennesket med autisme: den affektive kontakt, den kommunikative kontakt og realitetskontakten.

I podcasten bliver du bl.a. klædt på til at kunne bruge metodens fem såkaldte 'kontaktrefleksioner', som er spejlinger af borgerens verbale og nonverbale adfærd, og den konkrete realitet, borgeren og du som socialpædagog befinder jer i.

Ultimativt giver arbejdet med metoden dig bedre forudsætninger for at forstå, hvad borgerens indefra-perspektiv er.

REFLEKSIONSVÆRKTØJ: Hvordan arbejder I med mennesker med autisme? Brug dette refleksionsværktøj til at sætte gang i den faglige dialog

TILMELD DIG LANDSKONFERENCE FOR FAMILIEPLEJERE 2023

På årets landskonference for familieplejere holder Nadjia Tamechmecht fra Center for Mentalisering en session om kontaktarbejde, og hvordan du styrker dit plejebarns kontaktevne.

Læs mere og tilmeld dig her.

 

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende: Maibritt Lindved Larsen, socialpædagog på Autismecenter Syddanmark og Nadjia Tamechmecht, socialpædagog og forsker i kognitiv adfærdsterapi v. Oxford University.

Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede, Kontekst & Lyd.

Bliv medlem