Gå til indhold

Faglige videoer

Velfærdsteknologi giver Dorte et sprog

Velfærdsteknologi kan være en god støtte og hjælp for mennesker med kognitive og kommunikative funktionsnedsættelser. Dorte Benzon Jensen bruger sin iPad til at kommunikere trods et manglende sprog. I videoen kan du møde Dorte og og socialpædagog Rikke Marlene Lund Frandsen, og få et indblik i Dortes udviklingshistorie

20. januar 2022

Video
Dorthe.png
Dorte Benzon Jensen

Dorte er 49 år og bor i et bofællesskab i Vordingborg. Meget tidligt i livet fik Dorte en hjerneskade som gjorde, at hun ikke har noget sprog. Men med hjælp fra velfærdsteknologi fik Dorte mulighed for at udtrykke sig, danne og fastholde relationer samt at indgå i et socialt samspil.

Gennem Videncenter for Socialpædagogik fik Dorte en iPad med et skriveprogram. Programmet foreslår ord og gør det læsbart for personalet og familien, så Dorte hurtigt kan formulere sig. Dette gør det nemmere for Dorte at indgå i en samtale.

Se videoen om Dorthe her:

Videoen er produceret til Socialpædagogernes faglige selskab om mennesker med kognitive og kommunikative funktionsnedsættelser.

Bliv medlem