Gå til indhold

Uddannelse

Ny sydjysk socialpædagogisk uddannelse på vej

Et samarbejde mellem Socialpædagogerne Syd, Tønder Kommune og UC Syd fører nu til, at der tages hul på en proces med at etablere en uddannelse i Tønder målrettet det socialpædagogiske område. Baggrunden er bl.a. de store rekrutteringsudfordringer

17. januar 2022

Artikel
Campus-København,-fotograf-Sofia-Busk.gif

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Sofia Busk

– Der er et stort behov for, at der netop i Tønder-området kan rekrutteres flere pædagoger til det socialpædagogiske område, da kommunen har brug for flere pædagoger på området end gennemsnittet. Samtidig kan vi konstatere, at pædagogerne på de socialpædagogiske arbejdspladser i Tønder kommune pt. kun udgør 43 pct., og det er for lidt, hvis opgaven skal løses fagligt tilfredsstillende.

Sådan siger formand i Socialpædagogerne Sydjylland Finn Harald Rasmussen om baggrunden for, at kredsen nu har indledt et samarbejde med Tønder Kommune og UC SYD om at etablere en uddannelse i Tønder specifikt målrettet det socialpædagogiske område.

Savner socialpædagogisk fokus

Et andet argument for en ny uddannelse er ifølge Finn Harald Rasmussen, at den ordinære pædagoguddannelse pt. har for lidt fokus på det socialpædagogiske område. Senest viste evalueringen af pædagoguddannelsen, at der er et stort behov for en langt stærkere socialpædagogisk specialisering.

Læs mere om evalueringen i artiklen: ’Evaluering af pædagoguddannelsen er landet: Socialpædagogikken trænger til et løft’

Men det nye samarbejde i Sydjylland skal også ses i lyset af, at en socialpædagogisk uddannelse kan tiltrække nye grupper af studerende, som på forhånd er afklaret med en fremtid på netop det socialpædagogiske område, siger Finn Harald Rasmussen:

– Vi glæder os til at følge etableringen af uddannelsen og har stor tillid til, at Tønder kommune kan huse uddannelsen fysisk, men også at de kan tilbyde de ekstraordinære praktikpladser, der er nødvendige. Det er vores håb, at unge såvel som voksne fra andre dele af regionen kan føle sig tiltrukket af den socialpædagogiske toning, siger han.

En ny uddannelse kan i bedste fald være en realitet i løbet af 2023. Næste skridt er nu, at uddannelsen skal godkendes af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Bliv medlem