Gå til indhold

Faglige videoer

Mikkels historie: Fra 'bare' hjælpsom til vicevært

Mikkel Lodal Mortensen stortrives i sit job som vicevært. Og det er godt, for det har nemlig ikke altid været lige let at være den, der gerne ville hjælp hele tiden, fortæller socialpædagog Ida Agnes Riishøj Edelmark. Hun var med til at lave den handleplan, som bl.a. gav Mikkel titlen af vicevært, og i videoen kan du møde hende og få Mikkels udviklingshistorie

20. januar 2022

Video
Mikkel.png
Mikkel Lodal Mortensen

Mikkel Lodal Mortensen elsker at hjælpe. Nogen gange så meget, at det kan føles grænseoverskridende for nogle af de andre beboere på Mikkels bofællesskab. De mener ikke, at Mikkel skal hjælpe dem med alt, men deres frustrationer og afvisninger gør Mikkel ked af det. Så hvad kan man gøre for at sikre Mikkels trivsel og glæde ved at hjælpe - samtidig med at man sætter grænser for hjælpen?

Det var afsættet for Mikkels handleplan, som fokuserer på hans styrker og hjælpsomhed, og sætter struktur på, hvornår Mikkel skal være hjælpsom, og hvornår han har fri. Bl.a. har han fået titlen 'vicevært'.

I videoen kan du møde Mikkel og høre socialpædagog Ida Agnes Riishøj Edelmark fortælle Mikkels udviklingshistorie: 

Videoen er produceret til Socialpædagogernes faglige selskab om mennesker med kognitive og kommunikative funktionsnedsættelser.

Bliv medlem