Gå til indhold

Socialpædagogerne mener

Mange gode takter i reformudspil

'Vi ser flere gode elementer i regeringens reformudspil', lyder det fra formand for Socialpædagogernes a-kasse Michael Madsen. Men det vækker bekymring, at regeringen foreslår stramninger på dimittendernes dagpenge

7. september 2021

Artikel
Michael Madsen - foto Robert Wengler.jpg

Foto: Robert Wengler

Der er mange gode elementer i regeringens reformudspil 'Danmark kan mere I'. Investeringer i kvalitet i uddannelse og grøn omstilling samt forskning og udvikling. 

Når det gælder a-kassens område, så er den rigtig gode nyhed, at man ligger op til en styrkelse af dagpengesystemet i form af højere dagpenge i de første tre måneder for ledige medlemmer med flere års beskæftigelse og længerevarende a-kassemedlemskab.

Det er afgørende, at vi styrker og værner om den danske flexicurity-model, og her er det et vigtigt element, at man – hvis ledigheden rammer en – ikke skal gå fra hus og hjem. Og det er afgørende, at flest muligt oplever denne sikkerhed og ser værdi i at være en del af det kollektive forsikringssystem, som arbejdsløshedsforsikringen repræsenterer.

Derfor er det også en sten i skoen, at regeringen samtidig foreslår stramninger på dimittendernes dagpenge. Det er lige netop på dette tidspunkt, ved afslutningen af deres uddannelse, at mange unge melder sig ind i en a-kasse og dermed tilslutter sig det kollektive forsikringssystem.

Det skal de kunne se en værdi af, for det er ikke en selvfølge, at de finder ind i a-kassen senere i deres arbejdsliv. Vi risikerer derfor at styrkelsen ender med at med at blive undergravet af faldende organisering.

Bliv medlem