Gå til indhold

Rekruttering

Leder: Jeg er nødt til at gå et fagniveau ned

Allerhelst vil han ansætte socialpædagoger. Men når der slås en ledig stilling op på voksenhandicaptilbuddet Siriusparken i Odsherred, er der så få socialpædagogiske ansøgere, at leder Claus Storm er nødt til at ansætte andre fagligheder

24. august 2021

Artikel
Claus-Storm02---beskaaret.gif

Forfatter: Jakob Ravn Brinck

Foto: Sofia Busk

– I Siriusparken er det vores fornemmeste opgave at støtte borgerne til at vedligeholde og udvikle deres færdigheder. Det er et rent socialpædagogisk speciale. Derfor er der intet, jeg hellere vil end at ansætte socialpædagoger. Men i Odsherred Kommune er der så langt mellem dem, at det er et par år siden, vi sidst havde heldet med os. Og det blev en kort fornøjelse for den ene socialpædagog, der blev overrasket over plejeopgaverne. 

– Nu er det blevet så grelt, at jeg har nedsat en arbejdsgruppe, der skal gøre os skarpe på, hvordan vi kan tiltrække flere fra nabokommunerne. For 90 pct. af vores ansatte er bosat i Odsherred. Jeg har drøftet løsningerne med forbundet. Kunne vi fx gøre os mere interessante, hvis vi fik mulighed for at indføre 12-timers vagter, så der kom mere luft mellem de knap så populære weekend­vagter, og vi sam­tidig kunne sikre færre fremmødedage? 

– Går vi et fagniveau ned og søger SOSU’er og pædagogiske assistenter, har vi derimod heldet med os. Men det er en nødløsning, som jeg har det skidt med. For socialpædagoger er de bedste til at omsætte deres praktiske tilgang til skriftlighed – og de bedste til at sætte ord på deres faglighed.

Socialpædagoger er de bedste til at omsætte deres praktiske tilgang til skriftlighed – og de bedste til at sætte ord på deres faglighed.

Claus Storm, leder Siriusparken

– Historisk har vi haft en god dækning af socialpædagoger, men jeg frygter for fremtiden. For mange ansatte er nu i slutningen af 50’erne. Hvor står vi så om fem eller ti år? Det er nødvendigt med både en lokal og landspolitisk løsning, hvis ikke tilbud som vores skal ende som typiske kommunale pleje­centre. Det er hverken værdigt over for faget eller borgerne.


Læs også hvordan leder Kai Kirkeby lykkes med at rekruttere socialpædagoger. 

Bliv medlem