Gå til indhold

Reception

60-års fødselsdag fejret med forsinkelse

'Du er fornuftens stemme i det fælles faglige arbejde', og 'du brænder for at gøre en forskel', lød det i nogle af de taler, der blev holdt, da Socialpædagogerne fredag den 10. september markerede forbundsformand Benny Andersens 60 års fødselsdag

13. september 2021

Artikel
Reception-1.gif

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Bjarke Maccarthy

Konstruktiv. Pragmatisk. Fornuftens stemme. Vedholdende.

Det var nogle af de ord, der gik igen i talerne, da Socialpædagogerne fredag den 10. september markerede forbundsformand Benny Andersens 60-års fødselsdag.

– Du brænder virkelig for at gøre en forskel – både for jeres medlemmer, men også for de allersvageste i vores samfund. Det har jeg tydeligt mærket som socialminister, sagde social- og ældreminister Astrid Krag i sin tale, hvor hun også gav følgende karakteristik af forbundsformanden:

– Du er jo ikke just den, der går forrest i protestmarchen eller den, der råber højst i megafonen. Det er ikke din stil. Du vil meget hellere sidde ved forhandlingsbordet for at opnå resultater. Til gengæld må jeg sige, at når du så råber op, ja så bliver der lyttet.

En stærk stemme

Også Lizette Riisgaard, formand i Fagbevægelsens Hovedorganisation FH, lagde vejen forbi receptionen for at fejre Benny Andersen:

– Man er aldrig i tvivl om, at du er der for jeres medlemmer – og at du altid arbejder for ordentlige vilkår, flere kolleger med en stærk faglig ballast – og et godt arbejdsmiljø. Du har været en stærk stemme i den vigtige kamp for et godt psykisk arbejdsmiljø, og det skal du have stor tak for, sagde hun bl.a. i sin tale, hvor hun beskrev Socialpædagogernes forbundsformand som en, man altid kan regne med:

– Du siger, hvad du mener – og du ved, hvad du taler om. Dig kan man ikke komme uden om, når man taler socialpolitik i Danmark. Du er konstruktiv, pragmatisk og altid loyal overfor de aftaler, vi indgår. I vores fælles faglige arbejde har jeg altid set dig som en fornuftens stemme – som den, der bevarer roen og overblikket, når bølgerne går højt, lød det fra Lizette Riisgaard.

Herunder kan du se et udvalg af billeder fra fødselsdagsreceptionen: 

Ser den enkelte

På vegne af Socialpædagogernes ti kredsformænd tog Peter Kristensen fra Socialpædagogerne Nordjylland ordet:

– Du er faktisk den i forbundet, der har været valgt længst af alle, Benny. 32 år, lød det fra kredsformanden, som fortsatte:

– Dit store talent for fagforeningsarbejde har været fundamentet for dit arbejde hele vejen – og det har en kæmpe betydning for den indflydelse, vi som organisation har i dag, og den måde vi håndterer udfordringer på, sagde Peter Kristensen.

Også medlemmerne var repræsenteret i talerrækken - det skete med en videotale, hvor socialpædagog i Aabenraa Kommune Christian Freund bl.a. citerede fra bogen ’Den ekstra mil’ af Henrik Meng:

– ’Tidens største valuta, når det gælder kundeservice, er vores evne til at møde kunden som individ og at behandle den enkelte kunde som et menneske, vi har glædet os til at se.’ Og Benny, det kan man jo overføre direkte til det, du gør, når du kommer rundt på arbejdspladsbesøg – det med at møde folk som om, at det er nogen, man har glædet sig til at se. Og det skal du blive ved med, for det er virkelig virkelig fedt, lød det fra Christian Freund.

Bliv medlem