Gå til indhold

Podcast

Top 5: Mest populære podcasts

Vil du holde dig fagligt up-to-date? Så kan du med fordel tage Socialpædagogernes Podcast i ørerne henover sommeren. Her får du en Top 5 over de mest populære afsnit

24. juni 2021

Artikel
topbillede_til_artikel_podcast.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Med Socialpædagogernes Podcast i ørerne, kan du på ca. 25 minutter opdatere dig på spændende, relevante emner og faglige tilgange indenfor dit fag. Du får indsigt i både teori og praksis, og kan lade dig inspirere af andre socialpædagogers måder at arbejde med emnet.

Der ligger allerede masser af afsnit klar, men hvis du skal starte ét sted, så har vi her samlet en Top 5 over de mest populære afsnit:

1. LOW AROUSAL

Lyt til afsnittet: Apple PodcastsGoogle PodcastsPodBean eller Spotify

Mantraet i Low Arousal lyder: ’Mennesker, der kan opføre sig ordentligt, gør det’, og tilgangen har fokus på rogivende pædagogik, der skal forhindre konflikter ved at give selvkontrol og mindske krav og forventninger.

I denne podcast kan du høre psykolog Bo Hejlskov Elvén fortælle om metoderne bag Low Arousal, og så kan du høre, hvordan socialpædagog Marlene Snabe bruger Low Arousal i praksis på bostedet Kamager.

2. NARRATIV PRAKSIS

Lyt til afsnittet: Apple PodcastsGoogle PodcastsPodBean eller Spotify

Sårbare børn, unge og voksne bærer ofte på stærke negative fortællinger om sig selv og deres plads i verden. Som socialpædagog kan du bruge narrativ praksis til at hjælpe med at ændre de fortællinger, skabe mening og vise, at man også bærer på kimen til det gode liv.

I denne podcast fortæller Allan Holmgren om filosofien bag narrativ praksis, og så kan du høre, hvordan socialpædagog Martin Høj bruger det i praksis på dag- og døgntilbuddet Bakkevej.

3. FORRÅELSE - DEL 1: 'Hvorfor bliver vi forråede?'

Lyt til afsnittet: Apple PodcastsGoogle PodcastsPodBean eller Spotify

’Alle er i risiko for forråelse’, siger psykolog Dorthe Birkmose. Men hvad er forråelse egentlig? Hvordan får vi øje på forråelsen i os selv og andre – og hvad kan vi gøre for at bryde tabuet om forråelse og forebygge, at den får fat i os? Det sætter vi fokus på i denne miniserie.

Dette er første afsnit, hvor du kan høre modige socialpædagoger fortælle, hvordan det føles at have forråelsen helt tæt på – og så dykker vi ned i mekanismerne bag forråelse med psykolog Dorthe Birkmose.

Lyt også til Forråelse - del 2: 'Hvordan forebygger vi forråelse'

4. MENTALISERING

Lyt til afsnittet: Apple PodcastsGoogle PodcastsPodBean eller Spotify

Mentalisering handler om at have sind på sinde. Det er evnen til at forstå tanker, følelser og adfærd hos sig selv og andre. Men det er også en faglig metode til at se traumer og reaktionsmønstre bag handlinger, der kan virke uforståelige eller problematiske.

Psykolog Janne Østergaard Hagelquist giver dig indblik i teorierne bag mentalisering, og så kan høre, hvordan Susanne, der er socialpædagog på Struer Skolehjem, bruger mentalisering til daglig.

5. NATUREN I SOCIALPÆDAGOGISKE RAMMER

Lyt til afsnittet: Apple PodcastsGoogle PodcastsPodBean eller Spotify

Hvad har en bille, et snefnug og et bål at gøre med socialpædagogik? Det får du svar på i denne podcast, hvor vi undersøger, hvordan du kan bruge naturen som socialpædagogisk redskab i arbejdet med udsatte børn og unge.

Bliv medlem