Gå til indhold

#Socialpædagog

Jeg understøtter den unges selvbestemmelse

For socialpædagog Esben Jensen er økonomi ofte et følsomt emne i hans arbejde med at støtte unge udviklingshæmmede, der lige er flyttet hjemmefra. For ofte har forældrene svært ved at vænne sig til, at deres børn ikke er børn længere, fortæller han

8. juni 2021

Artikel
#socialpædagog.png

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Privat

Jeg hedder Esben Jensen og er socialpædagog på Lyngå Kollegiet i Aarhus, der er et bo- og aflastningstilbud for unge med udviklingshæmning. Her arbejder vi med unge udviklingshæmmede, der lige er flyttet hjemmefra.

Min opgave er at understøtte den unges selv- og medbestemmelse, og her er økonomi ofte et meget følsomt emne. Ikke mindst fordi forældrene kan have svært ved at vænne sig til, at deres børn ikke er børn længere, men myndige personer.

Hvis jeg fx fornemmede, at en af vores beboere rigtig gerne ville med på en rejse og kun lod være, fordi hans forældre sagde, at det ville være for dyrt for ham, ville jeg gå nærmere ind i sagen. Først og fremmest ville jeg nok tilbyde den unge hjælp til at tale med forældrene, så han kunne forklare, hvorfor rejsen var vigtig – og de kunne forklare, hvorfor de ikke mente, han havde råd. Måske kunne de så blive enige om, at han skulle spare op til en rejse året efter.

Tit kan de unge tage ansvar for mere, end deres forældre tror, men det vil altid afhænge af den individuelle situation.

Bliv medlem