Gå til indhold

Kommentar

Investér i socialområdet

Der er akut behov for at få rettet op på det massive økonomiske efterslæb på socialområdet. Og der er brug for, at borgerne bliver garanteret en ordentlig kvalitet i de sociale indsatser, de får, lyder opfordringen fra forbundsformand Benny Andersen

8. juni 2021

Artikel
Benny_2_farve_1128x600.jpg

Forfattere: Benny Andersen og forbundsformand

Foto: Ricky John Molloy

Kommunernes Landsforening (KL) har i forbindelse med økonomiforhandlingerne med regeringen kaldt på op mod fem mia. kr. til genopretning og udvikling af det sociale område. Ja tak. Vi er enige. For jeg ved, at I over hele landet hver eneste dag oplever, hvordan borgerne ikke får den støtte, de har brug for.

De eksempler har jeg desværre hørt en del af fra jer – altså at man sparer individuel støtte ved at samle borgere i gruppeforløb, eller at man som en del af sparekataloget foreslår at sende mennesker på botilbud endnu tidligere i seng om aftenen, så man kan skære en aftenvagt væk og på den måde få budgettet til at hænge sammen.

Det er simpelthen så uværdigt for de borgere, og så giver den manglende prioritering af området bestemt heller ikke de bedste arbejdsbetingelser for jer. Der er derfor akut behov for at få rettet op på det massive økonomiske efterslæb på socialområdet. Og så er der brug for, at borgerne bliver garanteret en ordentlig kvalitet i de sociale indsatser, de får.

Med andre ord: Der skal investeres i social­området, og der skal mere kvalitet og mere faglighed i indsatserne.

Konkret betyder det, at der i langt højere grad skal stilles krav til jeres faglighed. Og selvfølgelig skal der det. Fordi I er tordnende dygtige, og fordi I gør en forskel, når I går på arbejde og giver både livskvalitet og livsmuligheder for udsatte borgere. Derfor opfordrer vi kraftigt til, at parterne bliver enige om en massiv, langsigtet og stabil økonomisk investering i det specialiserede socialområde.

Jeg ved, at I over hele landet hver eneste dag oplever, hvordan borgerne ikke får den støtte, de har brug for.

Benny Andersen, forbundsformand
Bliv medlem