Gå til indhold

Kommentar

Mens vi venter på en psykiatri-handleplan

Flere hænder og styrkede kompetencer. Fleksibel tilpasset bostøtte og et kompetenceløft til specialiserede opgaver. Og større sammenhæng på tværs af sektorer . Sådan lyder Socialpædagogernes ønsker til en kommende ti-årsplan for psykiatrien

4. maj 2021

Artikel
Verne Pedersen - foto Robert Wengler.jpg

Forfattere: Verne Pedersen og forbundsnæstformand

Foto: Robert Wengler

Under corona-pandemien er mange ting ’pauserede’ – for at bruge et Søren Brostrøm-udtryk. Privat er mange arrangementer udskudt, men bestemt også fagligt. Og ikke mindst politisk. Den længe ventede ti-årsplan for psykiatrien er for eksempel udskudt ad flere omgange, og vi forventer nu, at politikerne løfter sløret for de konkrete løsningsbud på området efter sommerferien. Dét er virkelig noget, jeg ser frem til. For området trænger til et markant løft – særligt socialpsykiatrien.

Ventetiden bruger vi derfor på at sætte politisk fokus på, at der skal investeres. Der er kommet flere mennesker med psykiske vanskeligheder, og der er et øget pres fra behandlingspsykiatrien med kortere indlæggelser. Men der er ikke kommet tilsvarende midler.

Derfor er vores budskaber: Der skal flere hænder til og styrkede kompetencer. Der skal banes vej for fleksibel tilpasset bostøtte og et kompetenceløft til specialiserede opgaver. Og så skal sammenhængen på tværs af sektorer styrkes.

Vores udgangspunkt er, at borgere med psykiske vanskeligheder skal have mulighed for at leve meningsfulde liv, og støtten skal tilpasses den enkeltes ressourcer og behov. Vi ser mennesket og ikke diagnosen. Den del må aldrig ’pauseres’.

Vores udgangspunkt er, at borgere med psykiske vanskeligheder skal have mulighed for at leve meningsfulde liv.

Verne Pedersen, forbundsnæstformand Socialpædagogerne
Bliv medlem