Gå til indhold

#Socialpædagog

Jeg er nysgerrig på borgeren

'Det handler ikke om det, vi siger, men om det, vi gør og viser med vores kropssprog.' Sådan lyder det faglige motto for socialpædagog Birte Kyed Unnerup Pedersen

4. maj 2021

Artikel
Birte.png

Jeg hedder Birte Kyed Unnerup Pedersen, er 48 år og socialpædagog, fagfacilitator og Viso-specialist på Spurvetoften i Vejle Kommune. Da jeg for 22 år siden startede i praktik på Spurvetoften, tænkte jeg, at det slet ikke var noget for mig. Bl.a. fordi der var en del adfærd og kommunikation, som jeg ikke kunne forstå og aflæse.

Mennesker med autisme på det tidligste udviklingstrin har en anden udtryksform kommunikativt. Men jeg fandt ud af, at jeg godt kan lide at specialisere mig ud fra en bestemt faglig udfordring – og det er hos os kommunikation med mennesker, der ikke kan give udtryk for ønsker og behov ved hjælp af det talte sprog.

Det handler ikke om det, vi siger, men om det, vi gør og viser med vores kropssprog. Og om at observere og tolke adfærd og nonverbale tegn ud fra ambitionen: ’Hvordan kan jeg give dig den bedst mulige dag?’

Det betyder meget for mig at gøre en forskel for en underkendt gruppe mennesker, der måske ellers ikke tillægges den store værdi i samfundet. Jeg kan gøre det ved at være faglig, nysgerrig og undersøgende på borgerens hverdagstrivsel.

Bliv medlem