Gå til indhold

OK21

Tak til jer for rekordstor opbakning til OK21

Tusind tak for jeres kæmpe indsats, lyder det fra forbundsformand Benny Andersen efter OK21-afstemningen, som rekordmange medlemmer deltog i. Blandt andet takket være tillidsrepræsentanternes engagement

13. april 2021

Artikel
Benny-Andersen.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Ricky John Molloy

Trods en overenskomstforhandling i coronaens skygge og uden prangende lønstigninger satte årets OK-forhandlinger en flot rekord:  Aldrig i Socialpædagogernes historie har så mange medlemmer deltaget i afstemningen om overenskomstresultatet.

56 pct. af medlemmerne afgav deres stemme – en pæn stigning i forhold til den seneste OK-forhandling i 2018, hvor 52 pct. stemte og nærmest en fordobling af stemmeprocenten i 2015, hvor kun 31 pct. af medlemmerne stemte.

Stemmesuccesen er bl.a. resultatet af en målbevidst indsats for at få flere til at deltage i afstemningen. Og det er ikke mindst de tillidsvalgte, der har æren for, at det er lykkedes så godt, understreger Socialpædagogernes formand Benny Andersen i en direkte hilsen til tillidsrepræsentanterne:

– Tak for kæmpe opbakning til alle jer tillidsrepræsentanter. I har slidt og slæbt med at 'oversætte' resultatet og få kollegaerne til at stemme. Jeres bidrag har haft kæmpe betydning for, at vi har fået så stor en opbakning til forhandlingerne.

Med helt til finalen

Tillidsrepræsentanterne har været aktive hele vejen igennem processen omkring OK21. Fra der skulle besluttes hvilke krav, Socialpædagogerne skulle gå til forhandlingsbordet med og frem til finalen, hvor de endelige aftaler skulle formidles til medlemmerne og der skulle stemmes. Tillidsrepræsentanternes aktive rolle kom bl.a. til udtryk, da forbundet i marts holdt virtuelt TR-stormøde med over 460 deltagere fra hele landet.  

– Jeg mødte engagerede og spørgelystne tillidsrepræsentanter og mærkede det engagement, som jeg er sikker på, har betydet rigtig meget for det flotte resultat. Det kan man kun blive glad og stolt over, siger Benny Andersen.

TR-stormødet blev rammen for masser af interessante spørgsmål til forhandlingerne, og der blev udvekslet gode ideer til, hvordan man kan komme ud til medlemmerne – også i en coronasituation og opfordre dem til at bruge deres stemme og deltage i demokratiet. Kreativiteten har været stor. Udover informationsmøder både fysisk og online, er tillidsrepræsentanterne nået ud til kollegerne i form af videohilsner, konkurrencer og sågar en syngende facebookoptræden er det blevet til.

Indsatsen har givet resultat. Tallene taler for sig selv. Stemmeprocenten blev høj over hele landet, men Bornholm indtager igen i år pladsen som topscorer med en stemmeprocent på hele 72 pct.

Oversigt

 Kreds

Stemmeprocent

Ja-stemmer

Nej-stemmer

 Bornholm

72% 92,92%

7,08%

 Lillebælt

55%

87,90%

12,10%

 Midt- og Vestjylland

58%

90,65%

9,35%

 Midtsjælland

51%

87,55%

12,45%

 Nordjylland

54%

88,15%

11,85%

 Nordsjælland

60%

88,57%

11,43%

 Østjylland

55%

88,54%

11,46%

 Storkøbenhavn

53%

87,49%

12,51%

 Storstrøm

55%

90,63%

9,37%

 Sydjylland

60%

91,77%

8,23%

 I alt

56%

89,08%

10,92%

 

Bliv medlem