Gå til indhold

Fif fra juristen

Ferie med plejebarn: Det skal du vide

Sommeren nærmer sig, og i den forbindelse er det vigtigt at have styr på feriereglerne. Juristen guider dig her til, hvordan du er stillet, hvis du tager dit plejebarn med på ferie

20. april 2021

Artikel
fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg

Forfatter: Cathrine de Voss

Som familieplejer er du omfattet af ferieloven og har derfor som udgangspunkt ret til at holde ferie uden plejebørn. Kommunen kan ikke pålægge dig at holde ferie med plejebarnet. Mange kommuner har imidlertid en forventning om, at hele eller dele af ferien afholdes sammen med plejebarnet. Hvis du vælger at tage dit plejebarn med på ferie, har du ikke efter ferieloven krav på dobbelt vederlag eller løn samtidig med feriepenge. 

Ikke en feriehindring

At holde ferie med sit plejebarn betragtes ikke som en feriehindring. Dette har forbundet forsøgt at få ændret i forbindelse med, at den nye ferielov blev vedtaget. Vi sendte et høringssvar til ministeriet, hvor vi argumenterede for, at når man holder ferie med sit plejebarn, så skulle det sidestilles med at være feriehindret grundet sygdom, barsel etc. Reglerne blev desværre ikke ændret. Du kan se bekendtgørelsen om feriehindring her.

Socialpædagogernes råd

Hvis du er i gang med at indgå kontrakt med en kommune så overvej, om du har behov for at holde ferie uden plejebarn og få dette skrevet ind i kontrakten. Hvis du vælger at holde ferie med dit plejebarn, anbefaler vi, at du forsøger at få en aftale om særskilt honorering for, at ferien holdes sammen med barnet. Husk at du altid kan få hjælp i din kreds i forbindelse med kontraktindgåelsen.

Webinar om ferieregler for familieplejere

Den 11. maj afholdes der webinar om ferieregler. Se mere info og tilmeld dig på sl.dk: Webinar om ferieregler for familieplejere (sl.dk) 

Tilmeldingsfristen er 9. maj, og webinaret kan efterfølgende ses her: Socialpædagogernes webinarer

Bliv medlem