Gå til indhold

Ledelse

Leder i praktik på sin nye arbejdsplads

Alle afdelinger på botilbuddet Søbæk Have har i de seneste uger haft en ny praktikant. For som nytiltrådt centerleder har socialpædagog Peter Rummelhoff taget hul på sit nye job med at være i praktik for at hilse på alle beboere og medarbejdere

9. marts 2021

Artikel
Peter_Rummelhoff_1128x600.png

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Privat

1. februar tog Peter Rummelhoff hul på sit nye lederjob som centerleder på botilbuddet Søbæk Have i Jyderup. Men da han pga. corona alligevel ikke fysisk kunne møde hverken det administrative personale eller de nye lederkolleger, som arbejder hjemmefra, valgte han fra start at indlede jobbet med at være tæt på praksis – og planlagde en kort praktiktid i botilbuddets syv huse og to aktivitetscenterafdelinger.

– Jeg tænkte, at det var en oplagt måde til fra start at se, hvad der rører sig ude blandt beboere og medarbejdere. Jeg har jo mest ledererfaring fra psykiatrien, så det er en del år siden, at jeg har beskæftiget mig med handicapområdet. Derudover er det også nyt for mig at være leder i en organisation, hvor alt er samlet ét sted – i mit tidligere job havde jeg ansvar for flere afdelinger på forskellige matrikler, fortæller Peter Rummelhoff.

Som ny leder er jeg ikke den, der kommer masende ind for at lave det hele om med det samme. Man får jo sjældent ret meget medvind af at søsætte en masse forandringsprocesser fra dag ét

Peter Rummelhoff, centerleder Søbæk Have

Se, lyt og lær

Peter Rummelhoff kommer fra en stilling som leder af socialpsykiatrien i Tårnby, men på Søbæk Have står han nu i spidsen for et botilbud for knap 50 voksne med udviklingshæmning med godt 100 ansatte. Og fra første dag har det været vigtigt for ham at slå fast, at han med sit praktikforløb først og fremmest kommer rundt i hele organisationen for at lytte, se og lære.

– Som ny leder er jeg ikke den, der kommer masende ind for at lave det hele om med det samme. Man får jo sjældent ret meget medvind af at søsætte en masse forandringsprocesser fra dag ét. Derimod får jeg på den her måde en relativ hurtig viden om de beboere, vi arbejder med, ligesom jeg får mulighed for at opleve medarbejdernes faglighed på tæt hold, og det er en klar fordel at observere tingene ved selvsyn fremfor at få det overleveret fra tredje hånd, siger han.

Empati og faglighed

I løbet af de første uger i jobbet er han da også blevet positivt overrasket over direkte at mærke den empati og den faglighed, der kendetegner arbejdspladsen.

– Der er meget, der er nyt for mig her. Målgruppen først og fremmest – men også at man her i modsætning til psykiatrien ikke på samme måde har fokus på recovery og håndtering af misbrug. Omvendt fylder det rehabiliterende også rigtig meget her, og det er virkelig interessant at opleve, hvordan mine nye kolleger i deres arbejde hele tiden har fokus på, at der hele tiden er et eller andet, man kan udvikle. Det arbejde glæder jeg mig til at være en del af og håber, at jeg kan være en god faglig sparringspartner, siger Peter Rummelhoff.

Han har nu planer om også at snuppe et par aften- og nattevagter for med egne øjne at se, hvordan det foregår.

Bliv medlem