Gå til indhold

Arbejdstid

Det betyder sommertid for dig

Natten til søndag den 27. marts bliver urene stillet en time frem til sommertid. Skal du på arbejde, når det sker, har det betydning for din arbejdstid

21. marts 2022

Artikel
Sommertid-foto.gif

Forfatter: Jakob Ravn Brinck

Foto: Colourbox

Når urene i weekenden bliver stillet en time frem og dermed giver udsigt til lysere aftener, og i en overgang mørkere morgener, kan det have betydning for din arbejdstid.

Hvis du skal på nattevagt mellem d. 26. og 27. marts, og du afslutter din vagt på det tidspunkt, du normalt har fri, har du arbejdet en time for lidt. Derfor er der et par ting, du skal være opmærksom på, fortæller juridisk konsulent hos Socialpædagogerne Troels Petersen.

– Hvis ikke længden på din vagt er blevet ændret, så du har fri en time senere end normalt, skal du bruge en times optjent afspadsering for, at dit timetal fortsat passer.

Det er dog vagtplanlæggeren på din arbejdsplads, der i sin planlægning bør tage højde for døgnets ændrede længde, tilføjer Troels Petersen. Men hvis du alligevel oplever, at din faktiske arbejdstid afviger fra det aftalte, eller at du uretmæssigt bliver trukket en time, bør du kontakte din TR eller kreds.  

Ændrer ikke på hviletiden 

Overgangen fra vinter- til sommertid ændrer dog ikke på, at hviletiden mellem vagterne fortsat skal overholdes, så der skal være 11 timer fra det tidspunkt, du forlod seneste vagt, og indtil en ny vagt kan begynde. Hvis du har indgået aftale om nedsat hviletid, skal der også stadig være otte timers hviletid mellem dine to vagter.

 

 

Bliv medlem