Gå til indhold

Initiativpuljen

Tæt på fagligheden

Som en del af medlemsprojektet ’Vi er Socialpædagogerne’ har medlemmer kunnet søge om op til 10.000 kr. til et fagligt eller socialt initiativ. Det er blevet til mange medlemsdrevne initiativer - bl.a. en temadag om forråelse

15. februar 2021

Artikel
vier_sp_logo_1128x600.jpg
Initiativpuljen har været en fantastisk måde at støtte op om vores socialpædagogiske faglighed, siger Maria Krogsgaard, der er en af de socialpædagoger, som har fået støtte til søsætte sin gode ide.

Forfatter: Lea Holtze

’Det var en øjenåbner uden lige’

Den tanke sad socialpædagog Maria Krogsgaard tilbage med, da hun for fire år siden havde læst psykolog Dorthe Birkmoses bog ’Når gode mennesker handler ondt – tabuet om forråelse’. Hendes næste tanke var, at hendes kolleger skulle have glæde af samme aha-oplevelse.

– Mange tror, at forråelse udelukkende handler om de ekstreme tilfælde, vi har set på TV, hvor man selvsagt bare tænker: det der har ikke noget med mig at gøre.’ Men i virkeligheden er forråelse meget mere komplekst og nuanceret. Og alle, der arbejder med borgere med brug for hjælp, kan ikke komme uden om at møde forråelsen i sig selv, hos andre eller i det de er en del af, siger Maria Krogsgaard og fortsætter:

– Derfor ser jeg det som et ansvar at lære om og handle på vore faresignaler, når afmagtsfølelser og moralsk stress opstår, og når vi ser, at handlinger, sproget og dømmekraften tangerer til rå.

Birkmoses bog blev en vigtig fagbog for Maria Krogsgaard. Og hun drømte om at kunne arrangere en temadag med Dorthe Birkmose på sin arbejdsplads, Neurocenter Østerskoven, på tværs af faggrupper. Det blev muligt med midler fra Initiativpuljen.

Vil du have 10.000 kr.?

Fra den 4. marts 2021 er det igen muligt at tage initiativ med støtte fra Initiativpuljen.

Måske ønsker du at forbedre arbejdsmiljøet på din arbejdsplads? Måske har I brug for ny, faglig inspiration på arbejdspladsen? Eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser – initiativet skal bare være relevant for andre medlemmer af Socialpædagogerne end dig selv.

Du kan maksimalt få 10.000 kroner i støtte fra Initiativpuljen til at gennemføre din idé. Der er løbende ansøgningsfrister.

Læs mere om Initiativpuljen på Socialpædagogernes hjemmeside.

Initiativpuljen har været en fantastisk måde at støtte op om vores socialpædagogiske faglighed

Maria Krogsgaard, socialpædagog

– Vi arbejder med psykologisk rehabilitering for mennesker med erhvervede hjerneskader. Måden, vi taler med og om borgerne, har afgørende betydning for deres oplevelse af at være her, og for om de føler sig værdsat som mennesker og bevarer håbet og selvværdsfølelsen midt i den krise, det er at få en hjerneskade. Derfor hænger viden om forråelse vanvittigt godt sammen med vores arbejde med at skabe nogle gode borgerforløb for mennesker, der har mistet fodfæste på grund af store livsændringer, siger hun.

Tag initiativ - også under corona

Selvom corona lige nu forhindrer os i at samles, skal du ikke tøve med at søge Initiativpuljen.

Initiativpuljen støtter også digitale projekter som fx en digital undersøgelse af pausekulturen på arbejdspladsen eller afholdelen af et onlineforedrag. Kun fantasien sætter grænser – initiativet skal bare være relevant for andre medlemmer af Socialpædagogerne end dig selv.

Du kan også søge støtte til et arrangement med fysisk fremmøde, der først afholdes, når forsamlingsforbuddet bliver hævet.

Alle blev berørt af temadagen, fortæller Maria Krogsgaard. Og de gik forandrede derfra med viden om, hvad man skal være opmærksom på, og med modet til at handle.

– Initiativpuljen har været en fantastisk måde at støtte op om vores socialpædagogiske faglighed, hvilket har afgørende betydning for mig. Det kan jo næsten ikke komme tættere på vores faglighed, siger hun.

Bliv medlem