Gå til indhold

Kommentar

Giv Syrien-børnene et liv i Danmark

Få nu Syrien-børnene hjem til Danmark, lyder opfordringen fra forbundskasserer Michael Madsen. 'Vi har dygtige socialpædagoger, som vil kunne varetage opgaven med at tage sig af børnene og hjælpe dem tilbage til et hverdagsliv', siger han

1. februar 2021

Artikel
Michael Madsen - foto Robert Wengler.jpg

Forfattere: Michael Madsen og forbundskasserer

Foto: Robert Wengler

Så er et nyt år godt i gang. Selvom coronaen endnu ikke har sluppet sit tag i vores hverdag, øjner vi med udrulningen af vaccinationer til bl.a. socialpædagogiske arbejdspladser et lys for enden af den tunnel af udfordringer, pandemien har ført med sig. Det giver håb om et bedre 2021.

Men sådan er det ikke for alle. Langt væk fra vores velfærdssamfund lever lige nu omkring 50 danske børn af IS-krigere i fangelejre i Syrien. Omkring 30 af dem opholder sig i frygtelige lejre, som Røde Kors betegner som ’helvede på jord’. Ifølge PET bor de resterende 20 børn i det krigshærgede Syrien uden for lejrene, hvor de hutler sig igennem på bedste måde.

Vi har dygtige socialpædagoger, som vil kunne varetage opgaven med at tage sig af børnene og hjælpe dem tilbage til et hverdagsliv.

Michael Madsen, Forbundskasserer Socialpædagogerne

Det er simpelthen uanstændigt, og det er ikke et velfærdssamfund værdigt. Vi er her helt på linje med blandt andre PET og Bedsteforældre for Asyl. Lad dog børnene komme hjem til det land, hvor de har rødder – og hvor der er mulighed for at give dem en tryg opvækst langt væk fra de radikaliserede miljøer, de lige nu bor i. Børnene er unge – helt ned til spædbørns­alderen – og lige nu er de ikke nogen trussel mod Danmark.

Men det kan de blive. For ifølge PET vil de i lejrene blive udsat for radikalisering. Samtidig raser corona i lejrene, og situationen er stærkt bekymrende ifølge nødhjælpsarbejdere på stedet.

Derfor: Få dem hjem. I Danmark har vi bedste muligheder for at hjælpe og støtte disse børn. Vi har dygtige socialpædagoger, som vil kunne varetage opgaven med at tage sig af børnene og hjælpe dem tilbage til et hverdagsliv – og samtidig sikre, at de får bearbejdet oplevelser, traumer og kriser.

Bliv medlem