Gå til indhold

inspiration

Podcast om socialpædagogisk praksis til bilturen

Socialpædagogernes podcast er et af de gode tilbud på hylden, når tillidsrepræsentanten skal rekruttere nye medlemmer. Et nemt og konkret tilbud om faglig inspiration i øregangene, mener TR Nick Andkjær Jensen

7. december 2021

Artikel
nickandkjaerjensen.gif

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Kasper Løftgaard

Trafikradio, popmusik eller podcast. Muligheder for lyd til ørerne er der masser af på køreturen til og fra arbejde. Når TR Nick Andkjær Jensen sætter sig bag rattet og tager hul på køreturen hjem fra job, benytter han af og til muligheden for at blive inspireret fagligt undervejs. Han har bl.a. hørt Socialpædagogernes podcasts om forråelse.

Privatansat? Få prøvemedlemskab til 99 kr. inden 28. februar 2022.

– Jeg synes emnet forråelse er interessant. Det sætter nogle tanker i gang om, hvorvidt man selv har gået ud ad den sti. Det er spændende at få introduceret nogle faglige emner og få inspiration. Man får en god præsentation af et emne i podcasten, og så kan jeg selv vurdere, om det noget jeg gerne vil vide mere om, eller om der er noget, jeg kan bruge i min praksis, siger han.

Hængt postkort op

Nick Andkjær Jensen har hængt postkort med Socialpædagogernes podcast op på arbejdspladsen og opfordret kollegerne til at lytte med. For podcastene kan give et godt fælles udgangspunkt for faglige diskussioner og fx give inspiration til, hvad de skal på kursus i næste gang.

– Vi skal snart afsted på en fælles kursusdag. Men skal det være KRAP eller Narrativ teori? Eller noget tredje? Tit har man hørt om metoder fra andre praktikere, men med podcastene får man en mere grundlæggende og teoretisk introduktion til, hvad metoden handler om, siger tillidsrepræsentanten og fortsætter:

– Det giver mulighed for at drage nogle paralleller til vores egen praksis. Jeg opfordrede faktisk også en bekendt, som er souschef i en daginstitution, til at lytte til den– og på den baggrund fik vi en interessant faglig snak.

Nem introduktion til metode og teori

En podcast fra Socialpædagogerne varer 20-25 minutter og har dermed en længde, der passer Nick Andkjær Jensen rigtig godt. Han er især glad for, at han kan kombinere transporttid med at få fagligt input.

– I en travl hverdag er det perfekt med noget, man lige kan høre, når man er på farten, eller når man laver aftensmad-

At lytte sig til faglig inspiration er en god måde at få fyldt viden og teori på, og så er det lettere tilgængeligt end læsestof, mener han.

– Når jeg skal læse noget, skal jeg tage tiden ud til det. I bilen har jeg alligevel en times spildtid, og nogle dage er det fedt at fylde den ud med andet end bare underholdning. Jeg synes, jeg giver mig selv noget.

Stærkt rekrutterings-tilbud

Nick Andkjær Jensen bruger også podcastene som et stærkt kort på hånden, når han skal organisere nye medlemmer. Det fungerer godt med små konkrete ting, man kan fremhæve som en del af den tilbudsvifte, man får del i som medlem af Socialpædagogerne.

– Det er et godt rekrutterings-tilbud. Det er jo også en del af vores fagforening, at man kan blive klogere på vores fag. Når vi kommer der og siger, ’jeg synes, du skal melde dig ind’, er vi jo lidt de der irriterende typer. Så er det rart at kunne give dem noget konkret, fx et fagligt redskab som podcast, slutter Nick Andkjær Jensen.

Nick Andkjær Jensen er TR på beskæftigelsestilbuddet Sovi

Podcast om forråelse

Socialpædagogernes stiller skarpt på forråelse i en miniserie på to afsnit.

Lyt med - og bliv klogere på, hvad forråelse egentlig er, hvorfor socialpædagoger også er i risiko for at blive forråede - og hvordan forråelse opleves helt tæt på.

Her finder du Socialpædagogernes podcast om forråelse

Bliv medlem