Gå til indhold

Podcast

Lyt dig faglig: De fem største podcasts i 2021

Socialpædagogernes faglige podcasts er blevet downloadet mere end 60.000 gange i 2021. Har du lyttet? Se her, hvilke episoder, der har været de mest populære i årets løb

6. december 2021

Artikel
topbillede_til_artikel_podcast.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Over 60.000 gange er Socialpædagogernes podcast blevet downloadet i 2021 – det er vildt! Vildt fantastisk!

Formålet med podcasten er nemlig, at det skal være nemt at holde sig opdateret på sin socialpædagogiske faglighed, og derfor er vi også ekstra glade for at se, at så mange lytter med.

Med Socialpædagogernes podcast i ørerne bliver du både klædt på til at kende grundlæggende teori om et relevant emne, en metode eller tilgang indenfor det socialpædagogiske felt – og du kan få inspiration fra andre socialpædagoger til, hvordan teorien kan omsættes til praksis.

Så til dig, der først lige har fået øjnene op for podcasten og gerne vil i gang – og til dig, der allerede har lyttet, men gerne vil lytte igen eller sende inspirationen videre til en kollega:

Her er en Top 5 over de mest downloadede podcasts fra 2021:

1: Forråelse

’Alle er i risiko for forråelse,’ siger psykolog Dorthe Birkmose. Men hvad er forråelse egentlig? Hvordan får vi øje på forråelsen i os selv og andre – og hvad kan vi gøre for at bryde tabuet om forråelse og forebygge, at den får fat i os? Lyt til Birkmose og socialpædagoger, der har oplevet forråelse på egen krop, i denne miniserie på to afsnit.

2: Demens hos mennesker med udviklingshæmning

Vidste du, at mennesker med et udviklingshandicap har langt større risiko for at udvikle demens tidligt i livet end resten af befolkningen? I denne podcast kan du blive klogere på demens hos mennesker med udviklingshæmning og på, hvordan socialpædagoger arbejder med tidlig opsporing af demens og skaber tryghed for både borgere og pårørende.

3: Metoder og tilgange: low arousal 2 (LA2)

LA2 er en effektiv metode til at forebygge, håndtere og lære af voldsomme episoder. I podcasten kan du høre, hvordan du bruger metodens redskaber i det daglige arbejde med mennesker med psykiske vanskeligheder, kognitive funktionsnedsættelser og sociale problemer.

4: Naturen i socialpædagogiske rammer

Hvad har en bille, et snefnug og et bål at gøre med socialpædagogik? Det får du svar på i denne podcast, hvor vi undersøger, hvordan du kan bruge naturen som socialpædagogisk redskab i arbejdet med udsatte børn og unge. Hør bl.a., hvordan en lille bille gjorde en stor forskel for socialpædagog Chalotte Ingemann Kristensens arbejde med en ung pige.

5: Det gode måltid

Det handler om at navigere i retten til selvbestemmelse og pligten til omsorg, når socialpædagogen Lars og ergoterapeuten Ninasofie sætter sig til bords med borgerne. De har hver deres faglige tilgang og blik på måltidet, men har fundet et fælles sprog i neuropædagogikken. Hør deres bud på, hvordan man skaber det bedste måltid for mennesker med funktionsnedsættelser.

Bliv medlem