Gå til indhold

Springet

Min praksiserfaring giver mig troværdighed

Efter at have arbejdet i over 20 år som praktiker med direkte borgerkontakt tog Ann-Marie Lehnskovs karriere en markant drejning. I dag sætter hun sin socialpædagogiske praksiserfaring i spil i jobbet som pædagogisk konsulent i Region Midtjylland

29. oktober 2021

Artikel
Ann-Marie-Lehnskov-SK03_1128x600.jpg
Ann-Marie Lehnskov tog springet fra direkte borgerkontakt til pædagogisk konsulent på fuldtid.

Forfatter: Ulla Abildtrup

Foto: Søren Kjeldgaard

Hvad er din baggrund?

Jeg er uddannet pædagog og har i mere end 20 år arbejdet inden for det socialpædagogiske område. I mange af årene var jeg praktiker og havde direkte borgerkontakt – men i dag er jeg pædagogisk konsulent i Region Midtjylland. Jeg løser både vejlednings-, rådgivnings- og undervisningsopgaver, og jeg er helt sikker på, at alle mine år med direkte borgersamarbejde gør mig mere troværdig og autentisk som konsulent.

Hvad fik dig til at tage springet?

For over syv år siden tog jeg en uddannelse som seksualvejleder, og i den forbindelse gjorde jeg mig mange tanker om formidlingsdelen. Jeg tænkte på, hvordan det ville være, når jeg skulle komme med hypoteser om, hvad borgernes adfærd kunne være et udtryk for, og faglige bud på, hvordan medarbejderne skulle arbejde videre efter mit oplæg eller vejledning. Det var en ny arbejdsopgave, hvor jeg fagligt skulle stå rigtig meget på tæer – og hvor jeg skulle opbygge noget erfaring for at undgå, at jeg blev nervøs, hver gang alles blikke var rettet mod mig.

Hvad brugte du de erfaringer til?

Jeg fortsatte nogle år som socialpædagog med direkte borgerkontakt, samtidig med at jeg havde vejledningsopgaver inden for både det kommunale, private og regionale regi. Men så en dag i maj 2018 opfordrede en tidligere kollega mig til at søge stillingen som pædagogisk konsulent i Specialområde Autisme. Jeg var i tvivl. Skulle jeg fortsætte som hidtil, eller skulle jeg satse på at blive konsulent på fuld tid? Det nye job ville give mig større erfaring inden for det rådgivende, og det havde jeg lyst til, så jeg endte med at søge stillingen. 

Hvordan var det at tage springet?

Jeg havde det meget ambivalent. På den ene side var jeg superglad og havde lyst til at råbe nyheden ud. På den anden side tvivlede jeg på, om jeg var kvalificeret til stillingen, og jeg fortalte det ikke til ret mange. Sæt nu, at nogen tænkte, ’du skal ikke tro, at du er mere end andre’. De tanker handlede nok mest om en ydmyghed over for opgaven. Som konsulent ved jeg jo ikke altid bedst eller kan komme med en hurtig løsning, jeg kan blot belyse nogle stier, man kan prøve at gå ned ad. Jeg har kæmpe respekt for de medarbejdere, der har det direkte møde med borgerne.

Hvad gjorde du for at tackle din bekymring?

Jeg allierede mig med en god arbejdsrelation, som var interesseret i at få mig ansat i sin
organisation. Vi indgik den aftale, at hvis jeg opdagede, at jeg var kommet på for dybt vand, skulle hun smide en redningskrans til mig.

Hvad er dit råd til andre?

Det er en helt anden måde at være socialpædagog på, når man går fra at være den, der har ansvaret i forhold til opgaveløsningen, til at have en rolle som konsulent. Skiftet har været svært, men mit råd til andre er, at de skal tage springet, uanset hvad de står over for. Så længe de er nysgerrige og har lysten til at lære, kan det ikke gå helt galt.

Mit faglige fokus

Som underviser på uddannelsen ’Autismepiloten’ opfordrer socialpædagog Ann-Marie Lehnskov kursisterne til at være nysgerrige på borgerne og på egen praksis – og bruger sin egen erfaring som redskab i undervisningen

Læs 'Mit faglige fokus: Nysgerrighed gavner borgerne' på sl.dk/fagligtfokus

CV

Ann-Marie Lehnskov, 42 år

 • 2018
  Ansat som pædagogisk konsulent i Specialområde Autisme/SAU i Region Midtjylland

 • 2017
  Socialpædagog og ressource­person i dagbeskæftigelsen i Vejle Kommune

 • 2016
  Bibeskæftigelse som seksualvejleder

 • 2008
  Socialpædagog i Specialområde Autisme/SAU

 • 2001
  Socialpædagog ved Bo-Vejle

 • 2001 
  Uddannet pædagog fra Jelling Pædagogseminarium

 • Anden uddannelse:
  KRAP, autismepilotuddannelsen og seksualvejleder

JOB- OG KARRIERERÅDGIVNINGEN

Job- og karriererådgivningen tilbyder gode råd og sparring til dig, der overvejer at skifte spor.

Ring mandag kl. 14 til 17 på 7248 6060 eller bestil tid til en samtale på 7248 6000

Bliv medlem