Gå til indhold

Stressvejledning

Få hjælp, hvis du oplever stress

Hos Socialpædagogerne kan du få råd og vejledning, hvis du oplever problemer med stress. – Vi kender din arbejdssituation og de stressfaktorer, du møder som socialpædagog, lyder det fra to af forbundets stressvejledere Helle Harmsen og Jacob Bøegh

15. november 2021

Artikel
Stressvejledere foto.png
Helle Harmsen og Jacob Bøegh er to af de stressvejledere, du kan møde, hvis du benytter dig af Socialpædagogernes tilbud om stressvejledning.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Hvis du oplever problemer med stress og har brug for en fortrolig snak om det, så er der hjælp at hente i din lokale kreds. 

Her sidder en række faglige konsulenter, som alle har gennemgået et stressvejledningsforløb, klar til at hjælpe dig. En af dem er Jacob Bøegh, som er faglig sekretær fra Socialpædagogerne Sydjylland:

– Vi vil rigtig gerne fange medlemmerne, inden de for alvor rammes af stress. Så går man med følelsen af, at det er svært at overskue hverdage og arbejdslivet, så tag fat i os. Vi lytter, vi har gode råd og værktøjer – og vi kender den hverdag, man står i som socialpædagog, siger han.

Privatansat? Få prøvemedlemskab til 99 kr. inden 28. februar 2022.

Netop kendskabet til socialpædagogers arbejdssituation er en stor fordel, påpeger Jacob Bøegh.

– Vi oplever, at det, der stresser medlemmerne, ofte er de mange små gentagne belastninger, som påvirker over tid. Men det stresser også, når man føler, at man bliver nødt til at gå på kompromis med sin faglighed igen og igen. Her er vores vigtigste opgave at prøve at tage skylden og stressfølelsen væk fra den enkelte, siger han.

Socialpædagoger har nogle gange så store hjerter, at de helt glemmer at passe på sig selv. De præsterer lige indtil de vælter

Helle Harmsen, faglig konsulent og stressvejleder

Hjælp til at overskue tingene

I Socialpædagogerne Østjylland oplever faglig konsulent og stressvejleder Helle Harmsen også, at mange medlemmer har stor glæde af en fortrolig snak med en, som både kender faget – og ved noget om forebyggelse af stress:

– Socialpædagoger har nogle gange så store hjerter, at de helt glemmer at passe på sig selv. De præsterer lige indtil de vælter. Og her er det min oplevelse, at det kan være en kæmpe lettelse for en, som oplever stress, at de gennem et møde med mig møder en udefrakommende, der siger, hvad de skal gøre – og hjælper dem til bedre at kunne overskue tingene, siger Helle Harmsen.

Leder efter diamanten

I sin stressvejledning arbejder hun systematisk med at med at opstille mulige scenarier, som hun gennemgår i samarbejde med medlemmet:

– Vi ser fx fem forskellige scenarier: Tilbagevenden til jobbet, afskedigelse, en fratrædelsesaftale, en omplacering – eller at medlemmet siger op. Så sidder vi i fællesskab og gør disse scenarier røde, gule og grønne og arbejder os frem til det, vi kalder diamanten. Det, som er allervigtigst for medlemmet. Og det kan jo både handle om noget økonomisk, om det helbredsmæssige eller om det at kunne beholde sit job, lyder det fra Helle Harmsen.

Sådan får du hjælp

Oplever du problemer med stress, og har du brug for en fortrolig snak om det, kan du kontakte din lokale kreds på deres hovednummer og få råd og vejledning fra en af vores faglige konsulenter, som har været igennem et stressvejlederforløb.

Tilbuddet gælder alle medlemsgrupper skal ses som en forebyggende vejledende fortrolig samtale. Der er således ikke tale om et længere behandlingsforløb.

Skulle du have behov for det, så råder vi dig altid til at tage kontakt til egen læge.

Læs mere om tilbuddet om stressvejledning på sl.dk/faa-svar/arbejdsmiljoe/stress

Bliv medlem