Gå til indhold

Kompetenceudvikling

To ledere om forløbet: Lærerigt og relevant

Bente Peschardt og Sissel Steen-Nielsen deltog begge, da Socialpædagogerne udbød det første kompetenceudviklingsforløb om 'Ledelse i kompleksitet'. Læs her, hvad de to ledere fik ud af forløbet om bl.a. strategisk ledelse, faglighed og netværk på tværs af målgrupper

14. oktober 2021

Artikel
SisselBente.png
Skoleleder på Orøstrand Sissel Steen-Nielsen (tv) og afdelingsleder i Handicapcenter Fyn Bente Peschardt deltog begge i det første kompetenceudviklingsforløb 'Ledelse i kompleksitet', som Socialpædagogerne udbød i 2019

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Privat

Da Socialpædagogerne første gang udbød kompetenceudviklingsforløbet ’Ledelse i kompleksitet’ i 2019, deltog afdelingsleder i Handicapcenter Fyn Bente Peschardt og skoleleder på Orøstrand Sissel Steen-Nielsen på hhv. vest- og øst holdet. Begge siger i dag samstemmende, at de fik masser af relevant viden med hjem fra de fire moduler:

– Jeg har en diplomuddannelse i ledelse, men det her – det var altså noget helt andet. Jeg oplevede et forløb, hvor vi som deltagere kom med samme faglighed og talte ind i samme kontekst. Det har styrket min bevidsthed om, hvor vigtigt det er at have faglig ledelse i forhold til løsningen af kerneopgaven. Som socialpædagogiske ledere kan vi jo være de nødvendige faglige sparringspartnere for medarbejderne i hverdagen, siger Bente Peschardt.

En kæmpe øjenåbner

Sissel Steen-Nielsen var begejstret for at møde og samarbejde med andre ledere fra det socialpædagogiske område:

– Jeg arbejder selv på børneområdet, så for mig var det en kæmpe øjenåbner at møde ledere, som arbejder med andre målgrupper. For selvom vi nok har samme faglighed, har vi vidt forskellige hverdage, og det viser, hvor komplekst det socialpædagogiske område er. Jeg lærte rigtig meget om andre målgrupper og andre tilbud, og det højner forståelsen og helhedstænkningen hos os som ledere. Jeg tror på, at sådan et forløb gør os bedre til at bygge bro – fx i overgange fra barn til voksen, siger hun.

Skarp på strategisk ledelse

For Bente Peschardt betød kompetenceudviklingsforløbet også, at hun blev skarpere på strategisk ledelse, fortæller hun:

– Jeg lærte, hvor vigtigt det er også at bruge tid på strategisk ledelse. Som leder får man jo hele tiden så mange ting oppefra – i mit tilfælde ofte fra regionen – og her er det vigtigt, at vi som ledere formår at oversætte det til en lokal kontekst og gør det konkret og nærværende for medarbejderne. Det arbejde blev jeg klædt på til i forløbet.

Mens Bente Peschardt var alene afsted fra sin arbejdsplads, deltog Sissel Steen-Nielsen i forløbet sammen med en lederkollega fra Orøstrand.

– Det betød, at vi løbende kunne snakke det, vi lærte, ind i daglig praksis, og jeg havde stor glæde af at kunne sparre med min kollega og tage dialogen om, hvordan vi kan implementere forandringer og nye måder at samarbejde på i hverdagen. Og først og fremmest var det godt at blive tvunget til at gå lidt i helikopterperspektiv, for det har man brug for, når hverdagen går op i drift, siger hun.

 

Ledelse i kompleksitet

'Ledelse i kompleksitet' er et kompetenceudviklingsforløb for socialpædagogiske ledere og mellemledere - udviklet af Socialpædagogerne og Komponent, kommunernes udviklingscenter.

Uddannelsen strækker sig over fire undervisningsdage fordelt på to moduler. Imellem modulerne arbejder deltagerne med at omsætte teorioplæggene til egen ledelsespraksis.

Læs mere om 'Ledelse i Kompleksitet'

Bliv medlem