Gå til indhold

Kommentar

Social­psykiatrien skal op på et anstændigt niveau

Med afsæt i medlemmernes konkrete erfaringer har vi skrevet ti forslag, der skal styrke socialpsykiatrien. Det handler bl.a. om styrket faglighed, fleksibel tilpasset bostøtte, større kapacitet og kvalitet på botilbud samt mere sammenhæng i indsatserne.

28. september 2021

Artikel
verne-pedersen-foto-robert-wengler.jpg

Forfattere: Verne Pedersen og forbundsnæstformand

Foto: Robert Wengler

Så har vi taget endnu et skridt i arbejdet mod at få bedre vilkår for mennesker i socialpsykiatrien. Vi har nemlig lanceret et politisk udspil, hvor vi uddyber, hvad vi mener, der skal til. For situationen er alvorlig. Flere og flere mennesker har brug for hjælp. Men faktum er, at ressourcerne ikke er fulgt med. Og dét kan mærkes derude, hvor socialpædagogerne arbejder.

Det er forringelser, der ganske enkelt betyder, at der er mennesker, der ikke får de muligheder i livet, som vi kunne give dem. De får ikke liv med fællesskab, og de får ikke den rette støtte til at få hverdagen til at fungere – og til fx at kunne deltage i uddannelse, job, ferie eller interesser. Derfor har vi med afsæt i jeres konkrete erfaringer skrevet ti forslag – det handler bl.a. om styrket faglighed, fleksibel tilpasset bostøtte, større kapacitet og kvalitet på botilbud samt mere sammenhæng i indsatserne.

Vi håber, politikerne læser med, mens de arbejder på den længe ventede tiårs plan på psykiatriområdet. Den plan er der hårdt brug for. Og vi er tilfredse med, at regeringen har sat sig for at lave en langsigtet plan, hvor der i processen er prioriteret, at det faglige oplæg bliver gennemarbejdet. For vi skal have en langsigtet og ambitiøs psykiatriplan med sigte på kvalitet og med de bedste muligheder for meningsfulde hverdagsliv. En psykiatri, hvor mennesker inddrages i eget liv.

Og så skal der følge ressourcer med. Med udspillet har vi forhåbentligt levereret noget at tænke over for politikerne. Så nu venter vi på, at de tager et reelt ansvar for, at området bliver prioriteret på et anstændigt niveau.

Flere og flere mennesker har brug for hjælp. Men faktum er, at ressourcerne ikke er fulgt med.

Verne Pedersen, forbundsnæstformand
Bliv medlem