Gå til indhold

#socialpædagog

Jeg går i dialog med kommunen

Jeg elsker mit arbejde med vores tre plejebørn. Men det er ikke altid, at arbejdsforhold og samarbejde med kommunen fungerer. Derfor har jeg og nogle kolleger taget initiativ til en dialoggruppe - det giver os større indflydelse

28. september 2021

Artikel
Mette Wanning Nielsen_1128x600.jpg

Forfatter: Jakob Ravn Brinck

Foto: Privat

Jeg hedder Mette Wanning Nielsen, er 44 år og har været familieplejer gennem 11 år med min mand i vores hjem i Brønderslev. Jeg elsker mit arbejde med vores tre plejebørn, men vores arbejdsforhold og samarbejdet med kommunen har ikke altid været lige godt. Problemerne opstår tit i kommunikationen om sagsbehandling og politiske beslutninger, hvor vi er flere, som føler, at kommunen træffer afgørelser hen over hovedet på os og fx blot kommunikerer per mail. For tre år siden inviterede jeg og mine familieplejerkolleger derfor Brønderslev Kommune med i en politisk dialoggruppe, hvor vi sammen med en repræsentant for Socialpædagogerne skulle forbedre samarbejdet. Her sætter vi ord på vores udfordringer over for politikerne, og vi prøver at blive involveret mere i de politikområder, der har betydning for vores arbejde. Og samarbejdsklimaet er faktisk blevet en del bedre siden da. Derfor kan jeg kun anbefale andre familieplejere at gøre det samme. For vi er mange, som gerne vil have større indflydelse og behandles bedre af vores arbejdsgiver. 

Bliv medlem