Gå til indhold

Fotoreportage

Fuld smæk på fællesskab og fællessang

Når Aktivitetstilbuddet Skovly tager på Skive Handicapfestival, er det for at give borgerne positive oplevelser – både med hinanden og med socialpædagogerne. For det styrker relationerne og giver livskvaliteten et solidt tryk opad, som alle lever højt på bagefter

28. september 2021

Artikel
_DSF3555_1128x600.jpg
Efter mange måneders coronapandemi kan man omsider samles på tværs af bo- og aktivitetstilbud igen. Derfor var det noget ganske særligt, da borgere, medarbejdere og frivillige fra Aktivitetstilbuddet Skovly – og omkring 1.500 andre – i starten af september stod foran scenen på Skive Handicapfestival.

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Simon Jeppesen (1)

Aktivitetstilbuddet Skovly har deltaget i Skive Handicapfestival, siden festivalen startede i 2013. Ud over at alt fast personale er af sted, har tidligere ansatte meldt sig som frivillige, botilbud stiller personale til rådighed, og vikarer er kaldt ind. Det er prioriteret, fordi man kan se, hvor stor livskvalitet dagen giver, fortæller afdelingsleder og socialpædagog Karina Tandrup Hostrup.
Under festivalen er de 77 borgere fra Aktivitetstilbuddet Skovly inddelt i små grupper, hvor der er taget hensyn til støttebehov og relationer. – For nogle borgere er det vigtigt at kende deres gruppe på forhånd, så de ved, at ’der er styr på mig hele dagen’, fortæller socialpædagog Camilla Gottlieb Hansen.
I løbet af dagen er socialpædagogerne bl.a. opmærksomme på at aflæse, hvis en borger bliver træt eller fyldt op, fortæller socialpædagog Camilla Gottlieb Hansen. I aktivitetstilbuddets campområde kan de trække sig tilbage for en stund og få et par høreværn på for at skærme for de mange indtryk.
Selvom Kandis og Sweethearts brager ud af højtalerne, er dagen på festivalpladsen kendetegnet ved ro – og en følelse af at have god tid. Her er tid til at møde hver enkelt borgers behov, spise i sit helt eget tempo – og få et ekstra klem.

En fest med plads til alle

Siden 2013 har Foreningen Skive Festival og Skive Kommune arrangeret endags­festivalen Skive Handicapfestival på Dyrskuepladsen i Skive – bortset fra sidste år, hvor festivalen var aflyst pga. corona.

I år var Kim Larsen-kopibandet Midt om Natten, Kandis og Sweethearts på programmet – booket specielt efter ønsker fra gæsterne, oplyser foreningen.

Der var ca. 1.500 deltagere inkl. ledsagere fra bl.a. mange bo- og aktivitetstilbud.

– Det, at vi trækker os væk fra hverdagen, har det samvær med borgerne og kan se, hvor stor glæde det giver dem, giver et uundværligt energiboost, siger afdelingsleder og socialpædagog Karina Tandrup Hostrup.
Socialpædagog Camilla Gotlieb Hansen holder sig ikke i baggrunden sådan en dag, men deltager i festivalaktiviteterne sammen med borgerne. Det giver mulighed for at dele oplevelser og tale om dem bagefter. – Det styrker relationen, og det kan jeg bruge i mit videre arbejde med borgeren, siger hun.
Både borgere og medarbejdere er trætte efter en lang festivaldag. Men selvom musikken er klinget ud, og det er tid til at tage luften ud af guitaren, får smilet lov at blive hængende længe endnu.
Alle borgere på aktivitetstilbuddet får tilbud om at deltage – uanset funktions­niveau. For nogle er det samværet med andre, der betyder mest. For andre er der en vigtig sanse­stimulering i at høre musikken. Nogle tilbringer festivalen med vennerne på egen hånd – og gerne helt oppe foran scenen eller ligefrem på scenen. Andre holder sig til aktivitetstilbuddets camp-område, hvor der er mulighed for at få sig en god snak på bænken.
Bliv medlem