Gå til indhold

Fælleskonference

Fire socialpædagoger: Vi har fagligheden til fælles

Ud over ny viden og inspiration om motivation og kommunikation tog deltagerne også en anden ting med sig hjem fra fælleskonferencen: Bevidstheden om den fælles socialpædagogiske faglighed på tværs af socialområdet

28. oktober 2021

Artikel
Nyborg_samlet1.png

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Nils Lund Pedersen

Lise Dyrby, socialpædagog ved Bo- og støttetilbuddet Sprogøvej i Odense Kommune:

– Jeg er altid interesseret i at få ny viden og et bredere perspektiv. Det er dejligt at være sammen med kollegaerne på konferencen – det har betydning for vores arbejdsmiljø, når vi lærer hinanden at kende på en anden måde. Og så er det spændende at komme ud i workshops og snakke på tværs af arbejdspladser. Vi er jo alle socialpædagoger, så vi har meget til fælles i vores tilgang til borgerne.

Mathilde Nielsen, socialpædagog ved Forebyggelse og rusmidler i Odder Kommune:

– Til hverdag arbejder vi meget tværfagligt. Men som socialpædagog står jeg på et fagligt fundament, og de har jo ansat en socialpædagog for at få mit faglige perspektiv. Det styrker mit fundament at komme her.

– Det har virkelig gjort indtryk, at alle på konferencen arbejder med forskellige sfærer inden for socialområdet – men selvom jeg fx hørte et oplæg om Marte Meo med fokus på voksne med udviklingshæmning, kunne det sagtens konverteres til min praksis. Det er jo, fordi vi har et fælles sprog.

Lene Runge, familieplejer:

– Jeg er glad for at mødes i et forum, hvor alle arbejder med nogle af de mest sårbare. Jeg har nydt – både i salen og rundt om spisebordet – at lære nye mennesker at kende og udveksle oplevelser. Jeg får et glimt i øjet og får rusket op i den faglighed, man godt kan glemme lidt.

– Og så ramte det mig virkelig at høre Per Isdal sætte ord på, hvordan man skal kunne hjælpe sig selv, hvis man er blevet belastet af sin arbejdsopgave. Jeg skal jo kunne blive ved at være vigtig for et andet menneske.

Jari Alving Larsen, misbrugsbehandler ved Center for Alkohol og stofbehandling i Roskilde Kommune:

– Det er altid godt at høre noget nyt og måske også noget, jeg har hørt før, jeg kan genoverveje. Det vigtigste, jeg har taget med mig, er budskabet om, at vi aldrig har prøvet alt.

– Samtidig viser konferencen, at selvom man kan sidde en hjemmevejleder og en misbrugsbehandler side om side, er det lige relevant. Der er nogle ting, der er grundlæggende for vores måde at arbejde på som socialpædagoger: relationen, måden vi møder mennesker, taler og kommunikerer. Det er interessant, at vi ikke er så langt fra hinanden, selvom vi arbejder med så forskellige opgaver.

Bliv medlem