Gå til indhold

Medlemsfordel

Lønforsikring gav ro efter blodprop

Da Lars Peter Carlsen fik en blodprop og mistede sit lederjob, blev Socialpædagogernes lønforsikring hans redningskrans. ’Det gav mig ro til at finde mig selv igen oven på et svært forløb, uden at jeg skulle ligge søvnløs med bekymringer om min økonomi’

21. januar 2021

Artikel
Blindenetvaerket_011_C60I9967.gif

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Kasper Løftgaard

For fem år siden havde Lars Peter Carlsen travlt med sit lederjob og med visionerne om at stå i spidsen for at udvikle arbejdspladsen. Men det satte en blodprop en stopper for. I stedet blev den nu 59-årige socialpædagog kastet ud i et længerevarende syge- og genoptræningsforløb.

– I første omgang var jeg sygemeldt og havde fokus på at komme mig rent fysisk efter den ballonudvidelse, jeg fik lavet. Hjertet skal jo trænes op igen – og jeg måtte lægge min livsstil helt om. Men det viste sig jo at være den nemme del, fortæller Lars Peter Carlsen.

Privatansat? Få prøvemedlemskab til 99 kr. inden 28. februar 2022.

For de psykiske eftervirkninger af blodproppen kom snigende, da han gradvist begyndte at vende tilbage til lederjobbet.

– Jeg havde det rigtig skidt. Jeg havde en form for posttraumatisk stress, hvor jeg var depressionsramt og oplevede angst. Jeg følte, jeg havde en kæmpe forpligtelse til at komme på arbejde igen – både for medarbejdernes skyld, men også for at aflaste min lederkollega. Men tankerne myldrede rundt. For kunne jeg overhovedet arbejde mere? Og hvad skulle jeg lave, hvis ikke jeg kunne klare lederjobbet længere?

Følte mig ikke presset

For Lars Peter Carlsen endte det med en erkendelse af, at han ikke skulle arbejde som leder på sin tidligere arbejdsplads længere – og det blev afsluttet med en fyringssag. Med ét var han ledig og jobsøgende. Og her opdagede han for første gang, hvad det betyder at have en lønforsikring.

Læs mere om, hvad din lønforsikring betyder

– I dagpengeperioden mærkede jeg for alvor, hvordan min lønforsikring virkede beroligende. Jeg havde sindssygt meget brug for ro – brug for tid til også bare at kunne sidde og kigge ind i væggen uden at føle mig stresset over at skulle finde et nyt arbejde hurtigt, fortæller han og uddyber, på hvilken måde lønforsikringen gjorde en forskel:

– Jeg havde selvfølgelig de forpligtelser, man har som ledig i forhold til jobcenter og a-kassen. Men fordi jeg fik lønforsikring, hvad der for mig svarede til 5-6.000 kr. oven i dagpenge, så følte jeg på intet tidspunkt noget pres i forhold til at skulle leve op til at være forsørger og have en indtægt. Det var en kæmpe lettelse.

Jeg synes langt bedre om den solidaritet, der ligger i Socialpædagogernes kollektive løsning, hvor vi har en billig præmie, der sikrer en forsikring til alle

Lars Peter Carlsen, socialpædagog

Godt med en kollektiv ordning

I praksis er lønforsikringen et supplement til dagpengene, hvis man bliver afskediget. Man kan samlet få i alt 80 pct. af den hidtidige løn i dagpenge og lønforsikring i op til et halvt år (962 timer).

I Socialpædagogerne er lønforsikring en kollektiv ordning, der koster 46 kr. om måneden - og gælder for alle medlemmer. Og det synes Lars Peter Carlsen er den rigtige måde at gøre det på:   

Prøv selv at beregne din lønforsikring

– I mange andre forbund er det, du betaler for lønforsikring, jo afhængigt af din indkomst, og så kan det hurtigt blive hujende dyrt. Jeg synes langt bedre om den solidaritet, der ligger i Socialpædagogernes kollektive løsning, hvor vi har en billig præmie, der sikrer en forsikring til alle, siger han.

Efter et par midlertidige stillinger arbejder Lars Peter Carlsen i dag som socialpædagog på Helhedstilbuddet Blindenetværket i Gentofte Kommune – et specialiseret helhedstilbud for unge og voksne borgere med synshandicap samt varige, nedsatte psykiske og fysiske funktionsnedsættelser.

Hvad er lønforsikring?

Lønforsikringen er et ekstra sikkerhedsnet til dig, hvis du skulle blive ledig. Det er en forsikring, der betyder, at du rent økonomisk vil være stillet bedre, end hvis du skulle leve af dagpengene alene.

Lønforsikringen er kollektiv i Socialpædagogernes a-kasse. Netop fordi forsikringen er fælles for alle medlemmer af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse,  er den billigere sammenlignet med andre ordninger. Til sammenligning koster en individuel lønforsikring ca. 300 kr. om måneden.  

Læs mere på sl.dk

Bliv medlem