Gå til indhold

#Socialpædagog

Et projekt fik mig til at ændre planer

Som barn drømte hun om at blive dyrlæge. Men da Charlotte Lodberg Madsen var 19 år gammel, blev hun involveret i et SL-projekt om medbestemmelse og livskvalitet for mennesker med udviklingshæmning. Og det ændrede hendes fremtidsplaner

13. januar 2021

Artikel
Socialpædagog.png

Jeg hedder Charlotte Lodberg Madsen, er 55 år – og er ansat i Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter. Som 19-årig blev jeg ansat som medhjælper på Svaneparken, hvor jeg blev involveret i SL’s ’Det kan nytte’-projekt, der skulle sikre mere selvbestemmelse og livskvalitet for mennesker med udviklingshæmning. Og det ændrede mine planer.

Her mødte jeg en kvinde, der før projektet bare sad og proppede sin undertrøje i munden dagen lang. Hun halede den ud, proppede den ind, halede den ud og proppede den ind igen. Når kvinden skulle ned i spisesalen, blev hun bare ført afsted uden at vide, hvad der skulle ske. Men efter projektet fik hun et helt andet liv. Der kom fokus på, at hun var et menneske – ikke en genstand. Hun begyndte at høre musik, kom ud i naturen, lærte at spise selv – og hun holdt op med at hale undertrøjen ind og ud.

For mig var det fantastisk at opleve. Tænk at gøre sådan en forskel! Det gav mig inspiration til at blive socialpædagog, og det har jeg aldrig fortrudt.

Bliv medlem