Gå til indhold

FOTOREPORTAGE

Styrke til at leve på ny

På Kofoeds Skole bliver nogle af dem, der lever helt ude på kanten af samfundet, mødt med rummelighed, omsorg og troen på, at de kan noget hver og én. Som elever i skolens værksteder og klasselokaler genvinder de styrke og selvtillid

7. september 2020

Artikel
Kofoeds Skole023.jpg
Eleverne kommer med misbrug, hjemløshed, psykisk sygdom og anden udsathed i bagagen. Her får de støtte fra socialpædagoger til en bedre livssituation – fx ved at lære et nyt håndværk. En af dem er Isabella, der plukker tomater til madholdet.

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Sofia Busk

Et sted, hvor man lærer

Eleverne på Kofoeds Skole er kommet af egen fri vilje – med misbrug, hjemløshed og anden udsathed i bagagen. Derfor forlanger stedets medarbejdere ikke noget af dem, men spørger i stedet: Hvad har du lyst til, og hvad har du brug for?

Stedet tilbyder støtte og en aktiv hverdag og kalder sig en skole, fordi det er et sted, hvor man lærer. Derfor er alle på skolen elever. Skolen rummer 12 butikker, værksteder, café og madhus. Eleverne kan desuden blive undervist i mere end 100 fag og få råd og vejledning fra en socialrådgiver, en psykolog, en advokat og en lægefaglig. Skolen har i alt ca. 80 ansatte – heraf 24 socialpædagoger.

Kofoeds Skole har foruden København en afdeling i Aarhus, Aalborg og Nuuk og datterskoler i ni øst- og centraleuropæiske lande.

Bliv medlem