Gå til indhold

Det jeg ser

Dianas rummelighed smitter af på mig

Anett Jensen er familieplejer og i netværksgruppe med Diana Koch, der også er familieplejer

7. september 2020

Artikel
Det jeg ser.jpg

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Privat

Anett Jensen om Diana Koch

Som plejemor er Diana det mest rummelige og forstående menneske. Hun har blik for barnets ressourcer – hendes tilgang er fx, at det er flot, hvis et barn bliver sur, fordi det dermed viser, at barnet kan give udtryk for, at ’nu er det nok’. Og så er hun meget tålmodig. Hvis et barn fx har gemt sig under bordet, triller hun den bold, hun ved, barnet holder meget af, ind til barnet og venter, til bolden pludselig kommer retur. Så er der kontakt.

Hendes rummelighed smitter af på mig. Diana har oprettet adskillige netværksgrupper for plejefamilier. Jeg er så heldig at være med i hendes egen netværksgruppe. Her udveksler vi erfaringer, gode idéer og får luftet vores frustrationer.

Vores snakke i netværket gør, at vi bedre kan rumme det svære, ligesom det giver nye og flere indgangsvinkler til arbejdet. Hun rummer vores frustrationer og reagerer, hvis hun fornemmer, at en i gruppen har det svært. I sidste ende gør hun det, fordi hun ved, at vores arbejdsforhold og trivsel er vigtig for de udsatte børn, som hun brænder så meget for.

Bliv medlem