Gå til indhold

GF

Bornholm sætter dagsordenen

Aldrig har så mange medlemmer, politikere og lokale medier deltaget i en generalforsamling uden kampvalg i Kreds Bornholms som i år, den 10. september. Her blev lokal socialpolitik og en merituddannelse til ufaglærte debatteret

11. september 2020

Artikel
GF_Bornholm_Bitten_1128x600.jpg

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Privat

Lokalpolitikere stillede op til paneldebat. Op mod 40 spørgelystne medlemmer sad klar. Og TV2 Bornholm og Bornholms Tidende dækkede begivenhederne. Det er første gang, at så mange har deltaget ved en generalforsamling i Kreds Bornholm, hvor der ikke var valg til bestyrelsen som trækplaster.

I stedet var politikere fra Social- og sundhedsudvalget og Børne- og skoleudvalget inviteret til at deltage i paneldebat og svare på spørgsmål fra medlemmerne. Temaet var prioriteringen af ressourcer til socialområdet og muligheden for at få lavet en ’Bornholmerpakke’, så øens mange ufaglærte kan få de HF-fag, de mangler, og tage en merituddannelse til pædagog på Bornholm.

– Herovre handler debatter ofte om minimumsnormeringer og ældreområdet. Her fik vi virkelig slået fast, at socialområdet også er kernevelfærd, der skal prioriteres, siger kredsformand Bitten Sohn Thomsen.

Syn for sagen
Desuden holdt støtte- og aktivitetstilbuddet Vennepunktet oplæg – en arbejdsplads, hvor alle ansatte er uddannede socialpædagoger.

– Det var meget tydeligt at høre, hvordan kvalitet og faglighed går hånd i hånd. På den måde kan vi som fagforening give politikerne syn for sagen. Det er afgørende for, at de kan træffe beslutninger på et oplyst grundlag. Og politikerne gav tydeligt udtryk for gerne at ville mere i dialog med os – så det vil vi holde dem op på, siger Bitten Sohn Thomsen.

Fortsat medlemsstigning
Endelig kunne bornholmerne også fejre endnu et år med medlemsfremgang – fra 415 sidste år til 440 i år. Det glæder Bitten Sohn Thomsen, der forklarer udviklingen med, at det bl.a. er lykkedes kredsen at være synlig i den lokale, politiske debat.

– Og så er vores motto jo, at ’vi er tæt på dig og din hverdag’. Det betyder, at vi forsøger at være der, hvor medlemmerne ønsker, vi skal være – det vil sige ude på arbejdspladserne som en del af socialpædagogernes hverdag. Og det gode er, at jo flere,vi er, jo mere politisk indflydelse kan vi få, siger hun.

Bliv medlem