Gå til indhold

Sommerferie

Kom godt retur efter ferien

Her får du fire gode råd fra erhvervspsykolog Janne Skakon til, hvordan du bedst vender tilbage til hverdagslivet og arbejdet efter ferien:

4. august 2020

Artikel
ferie1128x600.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Janne Skakon, erhvervspsykolog og ekstern lektor ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet, forsker i bl.a. psykosocialt arbejdsmiljø, stress og trivselsfaktorer. Her giver hun fire gode råd til dig, der er på vej tilbage til hverdagslivet efter sommerferien:

1) Tillad dig selv ikke at være i arbejdsmæssig topform på dag ét – og accepter, at det tager tid at lande efter en ferie. En typisk faldgrube er, at du føler, du skal indhente en masse og derfor kører for hurtigt på. Men det er hverken effektivt eller smart i længden – så tag dig tid til at spore dine tanker tilbage på arbejde og genfinde dit fokus på opgaverne.

2) Overarbejde er no go. Lad være med at kræve alt for meget af dig selv lige efter ferien. Prøv evt. også at fordele nogle fridage, så du gør arbejdsugen kortere – og spørg dig selv, om det nødvendigvis er en mandag, du skal vende tilbage efter ferien.

3) Husk de gode ferieminder. En god måde at tanke op på er at holde nogle små pauser de første arbejdsdage, hvor du bruger et par minutter med lukkede øjne eller ved at kigge ud af vinduet – og på den måde genbesøger nogle af de gode oplevelser fra ferien.

4) Bring din ferie ind i arbejdslivet ved at dele dine ferieminder med kollegerne. Ligesom stress og travlhed smitter, smitter positiv stemning også på arbejdspladsen. Det giver energi og overskud og bidrager til, at vi kommer lidt tættere på hinanden som mennesker.

Bliv medlem