Gå til indhold

corona

Sommerferie i udlandet?

Følg myndighedernes vejledninger, hvis du rejser udenlands i sommerferien, lyder rådet for Socialpædagogerne. Så undgår du at komme i klemme ansættelsesmæssigt

23. juni 2020

Artikel
sommerferie1128x600.gif

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Colourbox

Planlægger du at rejse ud af landet i sommerferien, er det klogt at følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger nøje. For selvom det er i bund og grund er dit eget valg, hvor du rejser hen, så kan det få ansættelsesretlige konsekvenser, hvis du ikke kan møde på arbejde efter ferien.

Rejser du til et land, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til, opfordrer myndighederne dig til at gå i karantæne i 14 dage. Du risikerer i den forbindelse, at du under karantænen ikke har ret til løn eller andre ydelser under dit fravær. I værste fald, vil du kunne blive opsagt eller bortvist. Derfor er det vigtigt at følge myndighedernes anvisninger.

Rejsevejledninger: Gule og orange lande

Udenrigsministeriet opererer med to kategorier: Orange lande og gule lande. Orange lande frarådes rejser til, gule lande kan man godt rejse til.

Den 27. juni åbner Udenrigsministeriets rejsevejledninger for rejser til en række lande. Rejser du til et gult land, skal du ikke gå i karantæne i 14 dage og risikerer dermed ikke at komme i klemme i fht. din ansættelse. Heller ikke hvis landet skifter farve fra gul til orange under din rejse. I det tilfælde opfordres du dog til at lade dig teste for COVID-19 efter hjemkomst.

Selvom myndighederne åbner for en række lande d. 27. juni, understreger Udenrigsministeriet, at det kan blive nødvendigt at stramme rejsevejledningerne igen, hvis smittetrykket ændrer sig. Det kan få betydning for din rejse.

Karantæne, aflysning af flyafgange og lukning af grænseovergange

Du bør også være opmærksom på, at man i andre lande med kort varsel kan indføre restriktioner for at forhindre og begrænse udbredelse af smitte med coronavirus/COVID-19. Restriktionerne kan være tvungen karantæne, aflysning af flyafgange, lukning af grænseovergange eller andet.

Se spørgsmål og svar om rejser under corona på Udenrigsministeriets hjemmeside

FAQ om corona

Vi opdaterer løbende de mest almindelige spørgsmål og svar om corona i relation til dit arbejde: Spørgsmål og svar

Bliv medlem