Gå til indhold

Familieplejer

Landskonference går tæt på din hverdag

Årets landskonference tager livtag med nogle af de allersværeste dilemmaer i hverdagen for en plejefamilie. De to dages oplæg og debat giver et unikt fagligt rum kun for familieplejere, siger Socialpædagogernes forbundsnæstformand Verne Pedersen

16. juni 2020

Artikel
verne_landskonference.jpg
Landskonferencen er en unik mulighed for at møde fagfæller fra hele landet. Her kan man tale med ligesindede om nogle af de udfordringer, der er ved at arbejde som familieplejer, hvor man jo både giver ud af sin faglighed og sine følelser, fortæller Verne Pedersen.

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Nils Lund Pedersen

Hvordan åbner man sit hjem og sit hjerte og passer samtidig på sig selv? Hvad gør man, hvis ens biologiske børn kommer følelsesmæssigt i klemme? Og hvordan løser man konflikter som plejeforældre, uden at det ødelægger parforholdet?

Det er bare nogle af de spørgsmål, man kan stille sig selv som familieplejer. På landskonferencen for familieplejere, der samler familieplejere, der er medlem af Socialpædagogerne, såvel som ikke-medlemmer, kan man få svar. Konferencen i år finder sted den 1.-2. september.

Kun for familieplejere

I løbet af to dage holder psykologer, rådgivere og andre eksperter faglige oplæg og workshops om alt fra mentalisering, efterværn og forældresamarbejde til arbejdet som familiepleje, hvor ægteskabet og egne børn kan opleve op- og nedture.

På den måde er konferencen familieplejernes helt særlige, faglige rum, som kun handler om dem, deres vilkår og deres faglighed, forklarer forbundsnæstformand Verne Pedersen.

– Det er en særlig situation at arbejde i sit eget hjem, og det knytter der sig nogle udfordringer til, som vi gerne vil have frem i lyset og sætte faglige perspektiver på, siger hun.

Sådan tilmelder du dig

Tilmeldingsfristen for landskonferencen for familieplejere er den 10. august. Se hele programmet og tilmeld dig her.

Mød kolleger fra hele landet

Programmet er stykket sammen i tæt samarbejde med Familieplejernes Landsudvalg. Og emnerne er valgt ud fra, hvad der fylder i familieplejernes hverdag og liv. Samtidig giver konferencen mulighed for socialt samvær med en masse andre familieplejere.

– Landskonferencen er en unik mulighed for at møde fagfæller fra hele landet. Her kan man tale med ligesindede om nogle af de udfordringer, der er ved at arbejde som familieplejer, hvor man jo både giver ud af sin faglighed og sine følelser, siger Verne Pedersen.

Sig din mening

Både forbundsformand Benny Andersen og Verne Pedersen deltager på konferencen, og hun glæder sig personligt til at møde en masse familieplejere og også vende fagpolitiske synspunkter.

– Jeg håber virkelig, at mange vil opfordre de familieplejere, de kender, til at tage del i det her fællesskab, som er helt unikt for dem, siger hun.

Bliv medlem