Gå til indhold

#socialpædagog

Fedt at opfinde nye aktiviteter i en svær tid

Hvad gør man, når der er lukket ned for alle fælles aktiviteter? Så tænker man ud af boksen - og finder på alternative virtuelle måder at mødes på, fortæller socialpædagog Rasmus Furbo

16. juni 2020

Artikel
Rasmus Furbo(1).jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Privat

Jeg hedder Rasmus Furbo og er socialpædagog på aktivitets- og beskæftigelsestilbuddet Solgården i Taastrup for borgere med forskellige handicap og psykisk sårbarhed. Der har været lukket ned for aktiviteter under corona, men det har sat en masse kreative tanker i sving.

Først oprettede vi en Facebook-gruppe for at holde kontakten med borgerne og deres pårørende. Og så gik vi ellers i gang med en hel masse nye virtuelle aktiviteter. Jeg har fx arrangeret gåture, hvor jeg viser rundt i forskellige kvarterer i København, mens borgerne følger med i turen online. Jeg har været i mit øvelokale og optage, at jeg spiller musik fra film eller kendte danske sange. Det har jeg uploadet som video på Facebook, så borgerne kan tjekke ind og gætte på, hvad det er for sange, eller hvilke film musikken kommer fra.

Det er fedt at være med til at opfinde nye aktiviteter i en tid, hvor intet er, som det plejer – og for mig som socialpædagog er det utrolig givende at kunne skabe glæde også i den periode, hvor vi har arbejdet hjemmefra.

Bliv medlem